Bayburt'ta üç köy, sulama kanalı için kolları sıvadı

Bayburt'ta üç köyün tarımı için hayati önem taşıyan ve birkaç yıldır kullanılmayan sulama kanalı Kaymakam Mehmet Arsoy'un öncülük ettiği çalışma ile temizlendi.  

Bayburt'ta üç köy, sulama kanalı için kolları sıvadı

Bayburt Postası - Bayburt’un Aydıntepe ilçesine bağlı üç köyün sulama kanalı vatandaşların ortak çalışması ile temizlendi.

Aydıntepe Kaymakamı Mehmet Arsoy’un da katıldığı çalışmalarda vatandaşlar, sulama kanalının kepçenin giremediği alanlarında biriken toprak yığınlarını, taşları ve çöpleri kazma-kürek yardımı ile temizledi.

Çayırköprü, Değirmencik ve Konursu köylerinden 100’ün üzerinde vatandaşın katıldığı çalışmalar 4 saat sürdü.

500 metrelik alandan yapılan çalışmalara bizzat katılan ve yoğun emek veren Aydıntepe Kaymakamı Mehmet Arsoy, çalışma hakkında bilgi verdi. 

Kaymakam Arsoy, alanın fiziki yapısı itibariyle sadece insan gücü ile temizlenebildiğini, kendisinin de vatandaşlara öncü olmak adına çalışmalara katıldığını belirtti.

Temizliğin ardından birkaç yıldır kullanılmayan kanalın, yeniden tarıma hizmet edecek olmasının sevindirici olduğunu bildiren Arsoy, imece kültürünün de tekrardan ortaya çıkmasına vesile olan çalışmaya destek sunan tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Çayırköprü köyü muhtarı Halil Zengin de yıllardır bakımı onarımı yapılmayan çalışmaya destek sunan vatandaşlar ile imece usulünün yeniden canlanmasına vesile olan Kaymakam Mehmet Arsoy’a teşekkür etti.

Çayırköprü köyünden Aşık İmdat Sancar’ın türküleriyle renk kattığı çalışmaya, Aydıntepe Kaymakamı Mehmet Arsoy, Konursu köyü muhtarı Durkaya Esentürk, Çayırköprü köyü muhtarı Halil  Zengin, Değirmencik köyü muhtarı Eşref Başaran ile 100'ün üzerinde vatandaş katıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat 2 yıl önce

Tebrikler yanlız misafir arkadaş yazmış ? cumhurbaşkanin eseriymisss konuyla alakası var kardeş 81 ilde kactane kaymakam var 1 tanesini böyle gormedik iyi olan olayı reise bağlayıp kötü yu disguclere bağlamayın iyi olan devlet adamlarına sayıp cikin

Avatar
Ergün Yilmazer 2 yıl önce

MasAllah birlik veraberlik olunca her isin ustesinden gelinir selamlar saygilar memleketimize

Avatar
Misafir 2 yıl önce

Eskiden kaymakamlar köylüye tepeden bakardı. Şimdi kazma kürek hep beraber çalışıyorlar. Bütün bunlar sayın cumurbaşkanımısın eseridir. Tebrik ediyorum.

Misafir Avatar
mert 2 yıl önce @Misafir

la bi get gada onu da oraya bağladız ya :))))

Beğenmedim! (0)