Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından “Üniversite Sanayi İşbirliği Projeleri” konulu konferans düzenlendi. Erzincan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Çelik’in konuşmacı olarak katıldığı konferansta TÜBİTAK, SAN-TEZ VE KOSGEB projeleri hakkında bilgi verildi. Bayburt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans salonunda yapılan konferansa; Rektör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Sezgin Akbulut, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

SAN-TEZ projeleri hakkında bilgi veren Dekan Çelik, “San-Tez projelerinde üniversite ile sanayinin sıkı ilişkiler içinde olması gerekir. Mesela Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri bu proje kapsamında zamanın çoğunu fabrikalarda geçirmeleri gerekir. Fabrikalarla üniversitelerin ortak çalışmaları sonucu bu projeler hayata geçirilebilir. Erzincan da fabrikalarla sıcak ilişkiler içindeyiz, fabrika sahiplerini davet ediyor üniversitede konferans vermelerini sağlıyoruz, öğrencilerimiz bu şekilde birinci ağızdan proje süreçlerini öğreniyorlar" dedi.

SAN-TEZ projeleri kapsamında yapılacaklara da değinen Çelik, “Bu projeler prestij meselesidir, üniversitelere büyük prestijler kazandırmaktadır. Devlet bu anlamda çok destek sağlamaktadır, proje hazırlama kısmına dahil maddi kaynak sağlıyor. Bu iş merak meselesidir. Çalışmak, araştırmak bir şeyler ortaya çıkarmak gerekir. Sırf bu proje kabul olmaz diye düşünmemek gerekir. 100 projeden 99’u tutmayabilir sadece biri tutsa yeter. Bir alanda iyi olalım yeter ki her alanda iyi olmamıza gerek yok. Mühendislik Fakültesi öğrencilerine bu projeleri tanıtmak ve bilgi sahibi olmalarını sağlamak açısından 1. Sınıftan itibaren proje çalışmaları yaptırmak gerekiyor. Her olaya proje gözüyle bakmak gerekir. Proje olunca derli toplu oluyor, sadece kafanızda durunca bir fikir bir projeye dönüşemez. Hayatımızda bir proje değil mi? Bu günü ve yarını planlamıyor muyuz?”

Tekno-Girişim projeleri hakkında öğrencilere bilgi veren Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gavgalı ise şunları söyledi:

"Yeni mezun öğrencilere 100 bin liraya kadar proje desteği sağlanıyor. Diyelim ki bir firma kuracaksınız bilgisayar ve diğer teknik giderleri devlet proje kapsamında karşılıyor, ayrıca yanınızda çalıştıracağınız bir mühendisin maaşını da yine devlet proje kapsamında karşılıyor. Projeniz 1 yıl içerisinde başarılı olduysa 1 yıl sonra 500 bin liraya kadar da hibe sağlıyor."

Konferans Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gavgalı’nın konuşmacı Prof. Dr. Ayhan Çelik’e teşekkür ederek, plaket takdim etmesinin ardından son buldu.

Haber: Bayburt Üniversitesi