Bayburt Postası - Tarihi Yeşildere Konakları'nın Gümüşhaneli genç iş insanı Rüstem Demirağ tarafından, Gümüşhane İl Özel İdaresi'nden 10 yıllığına kiralanarak hizmete açıldığı bildirildi. Rüstem Demirağ, yaptığı açıklamada, 1914'ten gelen tarihi sürecinde adının geçmesinden heyecan duyduğunu belirterek şunları söyledi:

Bayburt’ta Karayolları Ekiplerinden Kar Mesaisi
Bayburt’ta Karayolları Ekiplerinden Kar Mesaisi
İçeriği Görüntüle

"Literatüre Yeşildere Rum Okulu ünvanı ile kayıtlıydı. Restore edildikten sonra otele dönüştürüldü. Biz de otel işletmesi olarak hizmete açtık. Hem kır bahçesi hem de restoran şeklinde hizmet veriyoruz. Tarihi Yeşildere Konakları'nı Gümüşhane İl Özel İdaresi'nden, 10 yıllığına kiralayıp, 2 yıllık hazırlık sürecinden sonra yaklaşık, 20 gün önce turizm hizmetine açtık. Burada tamamen taş ve ahşap mimarisiyle yapılmış iki bina var. Buraya özel mobilya imalatı ve teşvik verme süreci uzayınca biraz geciktik. Devletimizin milli servetine sahip çıkarak, insanların hatıralarını yaşamasını, tazelemesini sağlamak adına ve ülkemizin ekonomisine, turizmine katkı sağlayacak yatırım yapmak istedik. Burada 1914'ten gelen 100 yılı aşkın tarih var. Bizim de bu tarihin devamında adımızın olması heyecan verici. Şehrimizin insanı bu tür mekânlarda vakit geçirmek için, şehir dışına gidiyordu. Başlangıçta biraz tereddüt ettik, ama daha şimdiden mutfağımız yetmemeye başladı. Yeni servis alanı açıyoruz. Yoğun taleplere yetişemiyoruz. Gelen geri dönmesin diye şimdilik randevulu hizmet veriyoruz. Adıyla müsenna Yeşildere; yemyeşil bir vadi şeklinde, şehrin gürültüsünden uzak, dinlence yeri."

Tarihi Yesildere Konaklari Turizm Hizmetine Acildi3

Gümüşhane Tarihi Yeşildere Konakları Turizm Tic. Ltd. Şti. ortağı Rüstem Demirağ, kahvaltıya gelen misafirlerin masalarını "hoş geldiniz" diyerek tek tek dolaştı.

Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ ve Yeşildere Köyü Muhtarı Erhan Yalçınkaya ile kurulan, Tarihi Yeşildere Konakları Turizm Ticaret Ltd. Şti.’nin yaptığı, 6 milyon 789 bin liralık yatırımın, 4 milyon 752 bin lirasının Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından hibe edildiği kaydedildi.

Tarihi Yesildere Konaklari Turizm Hizmetine Acildi2

Haber ve Fotoğraflar: Sevim Dabağ