Garip Bayburt’un, “karşılıksız“ sevgisi!

Erdoğan, AK Parti’nin 12 yıllık iktidarı döneminde, Bayburt’un hükümet tarafından yeterince destek görmediği şeklindeki tartışmalara rağmen oyunu her seçim biraz daha artırdı.

Garip Bayburt’un, “karşılıksız“ sevgisi!
Bayburt Postası / YORUM HABER - Bayburt’ta seçim sonuçlarına göre, Erdoğan'a en çok oy Gökçedere beldesinden çıktı. Yaklaşık bin 400 oyun geçerli sayıldığı Gökçedere’de, bin 315 seçmen oyunu Erdoğan’a verdi. Buna göre beldede oyların yüzde 93.93’ünü alan Erdoğan, her seçimde AK Parti’ye en yüksek oyu veren iller arasında yer alan Bayburt’ta, kırılması güç bir rekora daha imza attı. 

14 Ağustos 2001'de kurduğu ve genel başkanı olduğu AK Parti ile ilk kez 2002 Türkiye genel seçimlerine katılan Erdoğan, Türkiye’de yüzde 34.43'lük oy oranı ile tek başına iktidara gelirken, Bayburt’ta ise yüzde 26.74’lük bir destek görmüştü.

Bu seçimlerin ardından 2004, 2007, 2009, 2011 ve 2014’te yapılan yerel ve genel seçimler ile birlikte 2010’da yapılan referandumda oylarını Bayburt’ta sürekli artıran Erdoğan’a köşk seçimlerinde rekor düzeyde oy çıktı. 

Erdoğan, AK Parti’nin 12 yıllık iktidarı döneminde, muhalefet tarafından sürekli gündeme getirilen ve zaman zaman AK Parti'lilerin de katıldığı, Bayburt’un hükümet tarafından yeterince destek görmediği şeklindeki tartışmalara rağmen oyunu her seçim biraz daha artırdı.



"İkinci vekiliniz benim" sözü, tarihe geçti...

Bayburt'un milletvekili sayısının 1'e düştüğü günlerde, seçim mitingi için Bayburt'a gelen Erdoğan, Bayburt siyasi hayatına geçen o meşhur sözü söylemişti: "İkinci milletvekiliniz benim.."

"Bayburtlu anaların duası bana yeter" diyen de Erdoğan'dı, "Düşünsenize, Bayburt'ta Fen Lisesi bile var" diyen de...

Hiç biri değil ama "Bayburt'un ikinci milletvekili benim" sözü, o günden bugüne Bayburtlu'nun kullanmayı sevdiği ve de umutlandığı bir "söz" oldu. Bu söze demiryolundan havaalanına, onlarca yatırım hayali takılıp sürüklendi yıllar boyunca...

Başbakan, evet yoğundu...
Türkiye her gün başka bir güne uyanıyordu!

Belki İstanbul'a zaman ayırabiliyordu ama "o" yoğunlukta Bayburt, Ankara'dan hep çok uzaktı!

Sorular yanıt arıyor!

Partinin yerel yönetimde başarıyı bir türlü yakalayamayışı, sürekli değişen başkan ve vekil adayları, her geçen gün "soluklaşan" ve "zayıflayan" bir şehir görüntüsü; durdurulamayan göç ve nüfus azalması gibi devleşen sorunlar yumağı, eleştirileri de yanında getirecekti... 

Eleştiriler, Bayburtlu'nun Erdoğan'a olan sevgisini azaltacak mıydı?
Hayır...

Gariptir belki; "sevgi" her geçen gün biraz daha artarak devam edecekti ama "eleştiriler" homurdanmaya, homurdanmalar sorgulamaya, sorular yanıt aramaya başlayacaktı... 

Olan; zamanı ve değişimi, belki de gelişimi kaçıran Bayburt'a olacaktı!

***

Bayburt; hükümete, yani Erdoğan'a verdiği bu desteğin karşılığını neden alamıyordu?
Yönetici zaafiyeti mi vardı? Beceriksizlik miydi?

Yoksa bu "garip" sevgi, Erdoğan'a ulaşmayan, Erdoğan'a dokunmayan "karşılıksız" bir sevgi miydi?



En çok oyu Bayburt'tan aldı!

Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a Bayburt’tan rekor oy çıktı.



Erdoğan, Bayburt'a seslendi:

"Bayburt'un bu teveccühü benim için çok önemli"




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali 10 yıl önce

düzgün bir tane bile şehir içi yolu olmayan bayburta havaalanı mı dediniz. daha 13 yıldır bol miktarda oy verdikleriniz size ne verdi sevgili bayburtlular.yönetenlere verdiğiniz oydan değildi yönetenlerin size verdiği hizmetlerden memnun olmak için uğraşsanız daha doğru olur.sokaklar,caddeler berbat,çoruh leş kokuyor,kaldırımlar araba ve işyerlerinin tecavüzüne uğramış,hastanede sağlık hizmetleri rezalet ama siz erdoğanı seçtik diye mutlu olmaya devam edin.

Avatar
serhat 10 yıl önce

ülkeyi veya bayburt'u düşünen mi var?herkes kendini düşünüyor,sosyal yardımlarla geçinen milyonlarca insan "ak parti giderse yattığımız yerden nasıl geçiniriz"diye ak partiye oy veriyorlar.

Avatar
metin kaçan 10 yıl önce

işte bayburtun hakkı budur, bu şekilde hizmet almaktan, bu şekilde yönetilmekden memnun demekki %80 oy vermiş. RTE yi sevebilirsin fakat CB olacağı zaten kesindi bayburttan bir oy bile almasa tek turda CB olabiliyordu. maksat kulak bükmekti bak başbakanım ben 8 kere seni 1. çıkardım ama senin bize layık gördüğün yaşam,milletvekili,belediye başkanı bu şekilde ve bende bu yüzden seni seçmiyorum hizmet istiyorum artık boş laf değil demek gerekiyordu. gerekirse SD birinci çıksaydı ama buda ona ders olsaydı. ama bizde bu düşünce olmadıkça daha çok bu şekilde yönetiliriz.

Avatar
tugra 10 yıl önce

Ya bu habere ne soylenirki.aglanacak halimize gulup gececegiz.sen butun seçimlerde 1.parti olarak cik.gel bayburta ben buranin 2 vekiliyim de.oylari al git bir daha da hatilama. Soylenecek soz yok bayburta yapilanlar bence fazla bile.hak ettigimizi yasiyoruz.

Avatar
Bayburt Kalesi 10 yıl önce

Netice ne oldu, ben ikinci vekilimiz dediğinden beri ne değişti, tünel ve yoldan lütfen bahsetmeyin, bütün iller değişimi yaşarken , biz hangi değişimi yaşadık, ikinci vekilimiz genel seçimden sonra Bayburt'a teşrif etmezken, Güneysuya sekiz defa gitti..
Bayburt'dan cumhurbaşkanı çıkarttık diye avunursak şaşmam, tüm komiklikleri yaşıyoruz..Herhalde son defa Cumhurbaşkanı olarak bir kez daha gelir diyorum..Kısaca İkinci vekiliniz benim ,söyleminden faydalanamadık,fırsatı teptik diyorum.....Bazı şeyleri erken sorgulamadığımız için ,çok ah vah ederiz...Etmeye de başladık...

Avatar
BAYBURT SEVDALISI 10 yıl önce

BEN OYUMU DİREK BAŞBAKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞANA VERİYORUM....HA BAYBURT' DAKİ TEŞKİLATI BEĞENİYORMUSUNUZ? BEĞENMİYORUM....ÇOK YETERSİZ BULUYORUM... AK PARTİYE OY VERENİN SEÇMENİN DESTEĞİNİN VE YÜKSEK OY ÇITASININ FERSAH FERSAH ALTINDA HİZMET VEREBİLİYORLAR....İNŞALLAH BUNDAN SONRA %80.3 KULLANIRLAR SEÇMENİNE YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE HİZMET SUNARLAR VE BÜYÜK DÜŞÜNMEYE BAŞLARLAR...ARTIK TRENİ DE TELAFUZ EDELİM....

Avatar
metin 10 yıl önce

2012 de 50 bin olan nüfus 35 bine düşmüş adamın oyu 81 e çıkmış ezdikçe yok ettikçe aç bıraktıkça iş vermedikçe göç oldukça oyu artmış ne denir bu halka?

Avatar
hakan can 10 yıl önce

bu benim ak partiye daha doğrusu recep t erdoğana son oyum du. bayburttaki ak parti teşkilatı çalışma yaptıda oy oranlarını artırdığınımı sanıyor 10 ay sonra genel seçim olacak erdoğan sız ak partiyi bayburtta göreceğiz.