CHP Bayburt İl Başkanı Uzunhan, TÜİK'in enflasyon verilerini eleştirdi

CHP Bayburt İl Başkanı Adil Uzunhan, TÜİK in açıkladığı enflasyon verilerini eleştirdi. 

CHP Bayburt İl Başkanı Uzunhan, TÜİK'in enflasyon verilerini eleştirdi

CHP İl Başkanı Adil Uzunhan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"TÜİK Makyajli verileriyle 2023 yılının ilk 6 ayı için memur ve emeklilerimizin maaşlarında yapılacak artış önce %16.4 oldu. Ardından 3 Ocak Salı Günü memurun ve emeklinin hakkı değilmiş gibi AKP Genel Başkanı'nın lütfuymuş gibi artış oranı %25 olarak açıklandı. Peki; Saray yapımı yüksek enflasyon ve pahalılık ortamında %30 artış yeter mi?  Elbette yetmez. İktidara yakın İTO'nun Yüksek Enflasyon Verisi: %93. Bağımsız ENAG'ın yıllık enflasyon verisi:%137. İktidarın manipülasyon kurumu olan TUİK'in Enflasyon Oranı %64.27 olmuştur.

Bir yandan halkın hissettiği gerçek enflasyon ve pahalilik var,diğer yandan Saray'ın açıkladığı sahte enflasyon verileri var. CHP olarak bir kez daha söylüyoruz;kendi emeklisine ve çalışanına "fakir fakura" gözü ile bu Saray düzenini değiştireceğiz. Ülkede adaletsiz bir soygun düzeni kuran bu Saray düzenini değiştireceğiz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısı ve mücadelesiyle; EYT mağduriyeti son bulmuş, Milyonlarca yurttaşımız 3600 gösterge hakkına kavuşan memurlarımız, Taşerondan kadroya geçen işçilerimiz yıllardır bekledikleri kadroyu almışlardır.

Kemal Bey'in milyonlarca emekliye ve memura söz veriyor; Hile ve hurdayla cebinden çıkan her bir kuruşun hesabını soracağız. İktidara gelir gelmez en düşük emekli aylığını asgari ücret seviyesine getireceğiz. Asgari Ücreti hem hem çalışan hem de emekliler için Türkiye gerçeği olmaktan çıkaracağız Emeklilerimiz arasındaki maaş adaletsizliğine son verilerek İntibak Yasası'nı hemen çıkartacağız. Emeklinin yüksek enflasyon ve makyajlı veri kaynaklı kayıplarını telafi edeceğiz Ekonomik buhrana enflasyona pahalılığa işsizliğe emekli yoksulluğuna son vereceğiz. Hep birlikte zenginleşip hep birlikte kalkınacağız.Bu düzeni gelecek sandıktan sonra mutlaka kuracağız."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.