CHP Bayburt İl Başkanı Necip Erel

Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt İl teşkilatının olağan genel kurul kongresi iki adaylı gerçekleşti.

CHP Bayburt İl Başkanı Necip Erel
Bayburt Postası - Mevcut Başkan iş adamı İbrahim Kaldırımoğlu ile eğitimci Necip Erel’in yarıştığı kongrede 59 delegeden 42 oy alan Necip Erel yeni il başkanı seçilirken, Kaldımoğlu ise 17 oy aldı.

Parti binasında yapılan kongrede başkan seçilen Necip Erel’in yönetiminde; Hacı Akkuş, Mahmut Aslan, Nihat Aydemir, Sinan Batmaz, Şadi Erkul, Hüseyin Gülhan, Nazım Keskinoğlu, İkbal Okur, Mehmet Sezer, Sadri Subay, Orhan Taşcıoğlu, İskender Tüver, Yaşar Türker, Zülküf Tüylü, Adil Uzunhan, Burhanettin Uzunhan, Adnan Üçeş, Turgut Yılmazoğlu, Haktan Yücel seçildi.

İl Disiplin Kurulunda Zafer Akagündüz, Kadir Arpalı, Kasım Aydemir, Özden Eraslan, Necati Sezgin, Ömer Türker, Ayhan Uzunhan, Enver Uzunhan, İbrahim Yılmazoğlu isimleri görev alırken, kurultay delegeliğine ise Kemal Eraslan ve Maksut Erol seçildi.

"Bu bizim kaderimiz değildir ve olmamalıdır"

Kongrenin ardından CHP Bayburt İl Başkanı seçilen Necip Erel, ekonomik verilere değindiği konuşmasında, “Ülkemiz çok zor bir dönemden geçmektedir. İşsizligin rekor boyutlara ulaştığını, ekonominin kriz içerisinde olduğunu, adalet ve hukuk kavramlarının güven endeksinde en alt basamaklara indiğini, özgürlüklerin giderek engellendiğini, uygulanan dış politikanın ABD Rusya gibi iki emperyalist güç tarafından yönetildiğini, üretimin yok olmaya başladığını, üretici ve esnafın, asgari ücretlinin, emeklinin, emekçinin çok zor koşullarda yaşadığını, bütün üretim araçlarının uygulanan neo liberal politikalar sebebiyle özelleştirildiğini veya satıldığını, gelir dağılımı arasındaki uçurumun giderek büyüdüğünü, yapılan zamların, alınan yüksek vergi ve harçların tüm çalışanların borçlarını ödeyemez hale getirdiğini, toplumun çok büyük bir kesiminin yoksulluk sınırının altında yaşamaya mahkum edildiğini, hepimiz görmekte ve yaşamaktayız. Bu bizim kaderimiz değildir ve olmamalıdır” dedi.

“İyi bir Türkiye, alternatif bir Türkiye mümkündür” 

“İyi bir Türkiye, alternatif bir Türkiye mümkündür” diyen Erel, “Özellikle her geçen gün umudunu kaybeden cumhuriyet çoçuklarına yalnız olmadıklarını ve hâlâ bir umudun var oldugunu belirtmek isteriz. İçinde bulunduğumuz koşullar ne kadar zorlu olursa olsun, daha iyi bir Türkiye alternatif bir Türkiye mümkündür. Bunun yolu da çok daha güçlü bir Cumhuriyet Halk Partisinden geçer. Eğer gerçekten birlik içerisinde olursak ve gerçekten haktan, adaletten, doğrudan yana tavır alırsak Cumhuriyetimizi geri alabiliriz. İnançla ve fedakârlıkla omuz omuza verirsek imkansız gibi görünen her hayalimizi gerçeğe dönüştürebiliriz. Bunun yolu daha iyi bir Türkiye, yenilenmiş, güçlendirilmiş parlementer sistem ve daha güçlü, daha kurumsal daha iyi bir yönetişime sahip Cumhuriyet Halk Partisini ‘nasıl inşa edebilirizi’ tartışıp, arayıp bulmak zorundadır. Atatürk’ün iki büyük eseri ve emaneti olan Cumhuriyetimizi geri almak ve Cumhuriyet Halk Partisini iktidar yapmak her cumhuriyet sevdalısının boynunun borcu olmalıdır” diye konuştu.

"Parti içi olumsuz tartışmalara son vereceğiz"

“Bayburt il örgütü olarak bizler neler yapabiliriz?” diyerek sözleribe devam eden Erel şunları söyledi:

“İlimizin ekonomik sorunları önceliğimiz olacaktır. Sorunları öncelik sırasına göre belirleyip, genel merkezle paylaşarak meclis gündemine aldırmalıyız. Yeni seçilen ilçe başkanımız tarımda karşılaşılan sorunları rapor halinde ilimiz ve bölge milletvekillerine sunmuştur. Kendisine huzurlarınızda teşekkür ederim. Üyelerimizin ve partililerimizin karşılaştığı sorunları gündemimize alıp, özellikle devlet bürokrasisinde gücümüzün yettigi oranda çözmeye çalışacağız. Yazılı ve görsel basını etkin bir şekilde kullanacağız. Parti içi olumsuz tartışmalara son vereceğiz. Parti içi tartışmalarda saygı dili ön planda olmalı, eleştiriye açık olacağız ve özeleştirimizi yapacağız. Parti örgütümüzü kurumsal kimliğiyle buluşturmalıyız. Partimizin her bir üyesi bizim yönetim kurulu üyemizdir. Partimizin gelir ve giderleri şeffaf olacak, harcamalar üçer aylık dönemler halinde siz üyelerin bilgisine sunulacaktır.”  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan Doğan Karabulut 4 yıl önce

Sayın Başkanım Şahsında Bütün Yöneticileri Kutluyorum Başarılar Diliyorum

Avatar
abdullah 4 yıl önce

güzel anlattın,gelde düzelt yanlışları.

Avatar
Kitre 4 yıl önce

Chp Kitrelilere emanet