Volvo, amiral gemisini Baksı'da tanıttı

İsveç markası Volvo, en lüks sedanı S90 modelinin tanıtımı için Baksı Müzesi’ni tercih etti. Marka, amiral gemisi olarak seçtiği yeni modeli ile Almanların hakimiyetindeki sınıfta kendine özel bir yer açmak istiyor.

Volvo, amiral gemisini Baksı'da tanıttı
Bayburt Postası - İsveç markası Volvo, en lüks sedanı S90 modelinin tanıtımı için Baksı Müzesi’ni tercih etti. Marka, amiral gemisi olarak seçtiği yeni modeli ile Almanların hakimiyetindeki sınıfta kendine özel bir yer açmak istiyor. 

Volvo S90’nın Türkiye basın tanıtımı Baksı Müzesi’nde özel bir etkinlikle yapıldı. Volvo Car Turkey Pazarlama Direktörü Ebru Ekşi Akınoğlu test sürüşü için neden Baksı Müzesi’ni tercih ettiklerini şu sözlerle özetledi:

“Prof. Hüsamettin Koçan’ın 2010’da Bayburt’ta kurduğu Baksı Müzesi, 2014’te Avrupa Konseyi Müze Ödülü’nü de kazandı. 

Bir yanda 2020 Vizyonu hedefindeki Volvo Cars… Diğer yanda Anadolu'da az nüfuslu bir şehirde; şehirden uzak, bozkırın ortasında imkansızı hayata geçirmiş olan bir çağdaş sanat müzesi… Otomotiv dünyası için iddialı olan söylemimizden ilham alarak, yeni modelimiz Volvo S90’ın test sürüşünü Anadolu'da iddialı bir hayalin gerçeğe dönüştüğü Baksı Müzesi'nde gerçekleştirmek istedik. Volvo'nun gelecek teknolojilerinin başlangıç noktası olan Yeni S90, Anadolu'nun uçsuz bucaksız topraklarında, sadeliğin içindeki bir mücevher gibi başrolde olmasını arzu ettik.

2020 Vizyonu hedefindeki Volvo Cars ile Anadolu’da az nüfuslu bir şehirde, bozkırın ortasında imkansızı hayata geçirmiş olan bir çağdaş sanat müzesi ile çok iyi uyum sağladı.”

VİDEO: Ebru Ekşi Akınoğlu'nun açıklamalarını izlemek için tıklayın...

Volvo’nun basın tanıtımı için Baksı Müzesi’ne gelen gazeteciler ise markanın yeni modelinin yanı sıra Baksı Müzesi’ne hayran olarak geri döndüler. 

'Takkesi uçmayanı döverler'
Nazlı Mengi / Milliyet

Milliyet yazarlarından Nazlı Mengi, Baksı Müzesi’ni ‘ölmeden önce görülecek yerler’ listesine eklerken köşesinde şu ifadeleri kullandı: “Zaten burayı görüp de takkesi uçmayanı döverler, öyle diyeyim!” (Yazının tamamını okumak için tıklayın...)

'Yeniden ne kadar sevdiğimi hatırladım bu toprakları..'
Rahşan Gülşan / Sözcü

Sözcü Gazetesi’nden Rahşan Gülşan ise yaşadığı deneyimi şu sözlerle ifade etti: 

“Ülke kocaman bir kriz geçirip kendine gelmeye çalışırken, Çoruh nehri manzarasıyla bezeli uçsuz bucaksız dağlara bakarken, yeniden ne kadar sevdiğimi hatırladım bu toprakları. İnsanını, dağını, nehrini, kurumuş çiçeklerini bile… Baksı Müzesi insana bu ülkenin aslında ne olduğunu ve neler yapabildiğini hatırlatıyor. “



'Bence Türkiye’nin en inanılmaz müzesi...'
Şirin Sever / Posta

Yaşadıklarını Posta Gazetesi’ndeki köşesine taşıyan Şirin Sever ise “Şanslıyım, sonunda ben de gördüm “diyerek, neden görülmeli başlığı altında bir listeye yer verdi.. (Yazının tamamını okumak için tıklayın...)


'Yolculuğun en etkileyici durağı Baksı Müzesi idi'
Hakan Özenen / Habertürk

Yolculuğun en etkileyici durağının Baksı Müzesi olduğunu söyleyen Habertürk Gazetesi’nden Hakan Özermen ise şu ifadeleri kullandı: 

“Bu yolcuğun en etkileyici durağı ise Bayburt’taki Baksı Müzesi idi. Issızlığın ortasında, yerel kültür değerlerini bir araya getirmek ve bunu dünyaya duyurmak üzere kurulmuş olan Baksı müzesi, İskandinav kültür özelliklerinden bir dünya değeri yaratmayı başarmış olan Volvo’nun mesajıyla da oldukça benzeşiyordu.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.