Cenazeye Bahçeli’nin yanı sıra MHP Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Mehmet Şandır, eski bakanlardan Yaşar Okuyan, eski futbolcu Saffet Sancaklı, ilahiyatçı Zekeriya Beyaz’ın yanı sıra çok sayıda partili katıldı.Akciğer kanseri tedavisi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden gazeteci-yazar Necdet Sevinç (67), Fatih Camisi’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. İkindi vakti düzenlenen cenaze töreninde Necdet Sevinç’in kızları Neslihan ve Asena ile eşi Sevgi Sevinç tabut başında gözyaşı döktü. TBMM Başkan Vekili Meral Akşener, “Ağabeyimdi” dediği Sevinç’in eşi ve kızlarının yanında durarak destek oldu. Cenazeye katılanlar Sevgi Sevinç ve kızlarına taziyelerini iletti.

Cenazeye katılmak için Ankara’dan İstanbul’a gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cenaze namazından hemen önce cami avlusuna girdi. Cenazeye Bahçeli’nin yanı sıra MHP Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Mehmet Şandır, eski bakanlardan Yaşar Okuyan, eski futbolcu Saffet Sancaklı, ilahiyatçı Zekeriya Beyaz’ın yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Cenaze namazının ardından Devlet Bahçeli ve beraberindeki partililer tabutu omuzladı. Bahçeli açıklama yapmadan camiden ayrılırken, Zekeriya Beyaz, Necdet Sevinç için, “Kalemi kılıç gibi kullanırdı. Ama kötülere ve vatan düşmanlarına” dedi. Sevinç’in cenazesi, Ulus Mezarlığı’na defnedildi.

Hayatı fırtınalarla geçti…

Necdet Sevinç1944 yılında Gaziantep'te doğdu. Gaziantep Lisesi son sınıf öğrencisiyken okul dergisine “Allah'ın olmadığını” yazan felsefe öğretmenine bir gazetede verdiği cevap sebebiyle okuldan uzaklaştırıldı. Bu olaydan sonra, Gaziantep'te başladığı gazetecilik mesleğini devam ettirmek için İstanbul’a gitti. Haber ve Durum gazetelerinde çalıştı. 1969'tan itibaren Bizim Anadolu, Hergün, Ortadoğu, Günaydın ve Kurultay gazetelerinde genel yayın müdürü ve köşe yazarı olarak görev yaptı.

Yazılarından dolayı birkaç kez kurşunlandı. Hakkında en çok dava açılan ve yüzlerce yıl mahkûmiyeti istenen yazarlarımızdan oldu. Asliye Ceza, Ağır Ceza, Devlet Güvenlik ve Sıkıyönetim Mahkemelerinde yargılandı.

1974 affıyla Bayrampaşa Cezaevi’nden çıktı. 12 Eylül 1980 müdahalesinde tekrar tutuklandı. 1987 yılı sonuna kadar iki kez Bayrampaşa Cezaevi’nde, iki kez Paşakapısı Cezaevi’nde olmak üzere; Silivri, Kastamonu/Daday, Erzincan/Tercan cezaevlerinde yaklaşık 5 yıl yattı. Binlerce köşe yazısı yazdı.

22 Temmuz 2011 tarihinde İstanbul'da vefat etti. Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Ulus Mezarlığı'nda toprağa verildi.


ESERLERİ:

Yazarını Kurşunlatan Yazılar, Sanık Yazılar, Tutanak, Ferman, Ülkücüye Notlar, Ajan Okulları, Gaziantep'te Türk Boyları, Osmanlının Yükselişi ve Çöküşü, Osmanlı’dan Günümüze Misyoner Faaliyetleri, Eski Türkler’de Kadın ve Aile, Osmanlılar’da Sosyo-Ekonomik Yapı, Arşiv belgeleriyle Tehcir, Ermeni İddiaları ve Gerçekler, Pontus’la Hesaplaşma, Duruşmalar, Acının Tadı.