Annelerin kapitonesi kızlarının oldu!

Yıllardır orta yaş üstü bayanlarda görmeye alışık olduğumuz kapitone, bu yılın modası ile birlikte gençlerin kıyafetlerine yansıdı.

Annelerin kapitonesi kızlarının oldu!
Yıllardır orta yaş üstü bayanlarda görmeye alışık olduğumuz kapitone, bu yılın modası ile birlikte gençlerin kıyafetlerine yansıdı.

Chanel çantalar ile birlikte moda dünyasında önemli bir rol üstlenen kapitone farklı dikim teknikleri ve farklı dokular ile yaş sınırını ortadan kaldırıyor. Birçok markanın sonbahar-kış koleksiyonunda yer verdiği kapitone parçalar artık daha şık, genç ve dinamik.

Son yıllarda Chanel çantalar dışında popülerliğini yitiren kapitoneye, bu yıl aksesuardan kıyafete ve dış giyime kadar birçok parçada rastlamak mümkün. Özellikle deri ceket, kaban ve montlarda yıldızı iyice parlayan kapitone, dolaplarda kalıcı bir yer edinecek.

Normalde iki kumaş arasına konulan elyafla elde edilen kapitone ürünler artık, iki kumaş arasına herhangi bir malzeme konulmadan elde ediliyor. Lüks modanın kapitoneyi öne çıkarması ile tüm koleksiyonlara giren kapitone ürünler her bütçeye uygun seçenekler ile vitrinlerde yerini alıyor.

Tesettürde kapitone modası

Tesettür giyime yönelik olan kıyafet ve aksesuarlarda yoğun olarak kapitoneyi görmek mümkün. Tesettür giyime yönelik tasarımlar hazırlayan birçok isim ve marka; etek, yelek, pardesü ve bluzlarda kapitoneyi sıklıkla kullanıyor.

Ayrıca; tesettür modasının önemli markalarından olan Aker’in koleksiyonlarında da kapitone parçaları görmek mümkün.


Kapitoneyi nasıl kullanmalı?

Eğer zayıf görünmek istiyorsanız olabildiğince ince dokulu kumaşları tercih etmelisiniz. Bir diğer nokta ise üzerinizde sadece bir parçanın kapitone olmasına dikkat etmeniz. Örneğin; kapitone bir etek giydiyseniz bluzunuz ve çantanızın sade olmasına özen göstermelisiniz.

Kapitoneyi kullanmak isteyen gençler ise denim yani kot parçalar ile kombinleyebilirler. Gençlerin tercih edebileceği kapitone kıyafetler arasında deri ceket, trençkot ve yelekler öne çıkarken; aksesuarda eldiven ve çantalar favori ürünler arasında yer alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.