Bayburt Postası - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısıyla başlayan "Terörsüz Türkiye" sürecinin bir parçası olan bu buluşmaya, MHP Genel Merkez yöneticileri ve çevre illerin teşkilatları büyük ilgi gösterdi.
Erzurum Kazım Karabekir Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe Erzurum, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bingöl, Gümüşhane, Rize, Trabzon ve Tunceli'den gelen teşkilatlar katıldı. MHP Bayburt İl, Merkez İlçe, ilçe ve belde teşkilatları ile Ülkü Ocakları, Kadın Kolları, TÜRKAV ve Kamu-Sen temsilcileri bu önemli buluşmada tam kadro yer aldı. Bayburt teşkilatı, "Terörsüz Türkiye" hedefine olan kararlılığını bir kez daha gösterdi.
Buluşmada şehitler ve gaziler özel olarak anıldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Yalçın, "Terörle mücadelede asla pazarlık söz konusu olmayacaktır. Anayasanın ilk dört maddesi tartışılamaz, telaffuz dahi edilemez" diyerek milli duruşu vurguladı.
Semih Yalçın, "Terörsüz Türkiye" projesinin MHP ile PKK arasında bir iş birliği olarak gösterilemeyeceğini, bu iddianın "alçak ve sefil bir zihniyetin" ürünü olduğunu söyledi. Yalçın, projenin tamamen hayata geçmesiyle ne bölücü terör örgütünün ne de örgüt liderinin kalacağını belirtti. Ayrıca, TBMM'de bölücü terör örgütünü temsil edenlerle birlikte siyaset yapmaya itiraz etmeyen İP gibi partilerin sözcülerinin, halkın gündemi yerine "havai kürsü pehlivanlığını" tercih ettiklerini ve kendilerini kandırdıklarını ifade etti. Yalçın, Türk milletinin algı oyunlarına ve "yalancı pehlivanların" naralarına prim vermeyecek kadar basiretli ve zeki olduğunu dile getirdi.