Kenan Yavuz: "Ehram Bayburt'un önemli bir değeridir"

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi Kurucusu Kenan Yavuz, ehram kumaşını tanıtmak amaçlı bir projeye ev sahipliği yaptıklarını ve projede hassasiyetlerin eksik algılanması sonucu istenmeyen bir fotoğraf verildiğini belirterek, "Ehram Bayburt’un önemli bir değeridir" dedi.

Kenan Yavuz: "Ehram Bayburt'un önemli bir değeridir"

Bayburt Postası - Müze Kurucusu Kenan Yavuz, değişmemesi gereken güzellikleri korumaya devam edeceklerini ifade ettiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ehram üzerinden yürüyen tartışmalar gerçekten çok üzücü. Ehram Bayburt’un önemli bir değeridir ve biz onu görünce ninelerimizi hatırlarız. Biz müzemizde geçmişimizin güzelliklerini bugüne taşımaya çalışıyoruz. Ehram kumaşını tanıtmak için bize gelen bir projeye  ev sahipliği yaptık. Projede hassasiyetlerimizin eksik algılanması, istenmeyen anlık bir fotoğrafı ortaya çıkardı.

Biz, bu toprakların çocuğu, bu kadim kültürün hizmetkarıyız. Ehram da bizim vazgeçilmez güzelliklerimizden biridir ve güzel hatıralarımız, Anadolu’nun dokusunu ve kokusunu içinde taşır. Nitekim müzemizin her köşesi ehramla doludur. Bu geleneğimizi gelen her misafir gururla anlatırız. Bize gelen bizi yaşar düsturumuz ile çalışmaya devam edecek ve değişmemesi gereken güzelliklerimizi korumaya devam edeceğiz."

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'nde 10 yıldır sergilenen ehram fotoğraflarından birkaçı:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gürsel Karapınar 8 ay önce

Sayın Kenan Yavuz bey, bizler seni iyi tanıyor ve biliyoruz. Herkes sizin gibi milli, ve manevi değerlerine sadık ola bilse. Bayburt da öyle şeyler yaşanıyor ve yaşanmaya devam ediyor ki, milli değerlerden bahsedenler halen ortada yoklar. Moralinizi bozmaya gereek yok, mesaj alınmıştır.. DURMAK YOK, YOLA DEVAM tam destek yanındayız. Selamlar..

Avatar
MTK 8 ay önce

Sosyal medyayı takip ettim. sahte yüzler, sahte insanlar, sahte dindarlar eleştirmiş. ne yazık ki buna vekil de alet olmuş ve kınama mesajı yayınlamış. eleştirelim, neyi çıplaklığı.. modellerin giyim tarzını.. eyvAllah. ama ehramı kutsallaştırıp kendine pay çıkarmak isteyen, güya dindarlık taslayan tiplerin amacı sanırım farklı. geleneksel giysi kıyafeti olmaktan öteye gitmeyen bir giysinin kutsallaştırılması, manevi bir hava katılması başlı başına bir sorun. kaldı ki günümüzde artık ehram giyen kişi de kalmadı.. ehram üzerinden dindarlık taslayanlar bu ülkede ve şehirde dönen fuhşiyatı nedense eleştiriyorlar. gençler bugün bataklıkta, iktidar eliyle eşcinsellik yaygınlaştırılıyor. bütün haramlar meşrulaşmış.. bunlara ses çıkarmayan biatçı, yandaş, trol tayfa kendilerini avutmak için saldırıya geçti. Kenan YAVUZ bir değerdir ve BAYBURT SEVDALISIDIR.. (babamın oğlu değildir!!) hizmetleri aşikardır. iki çapulcuya meydanı bırakmamalı.. çıplaklık harici arkasındayım..

Avatar
Zeki ateş 8 ay önce

Ben bu mesajı İzmir Aliağadan yazıyorum kenan yavuz tanıdığım kadarıyla milli ve manevi duygularını önem gösteren bu anlamda Bayburt milliyetçiliğini her daim ayakta tutan kişidir Aliağada bile Bayburtla derneğin açılmasına öncülük yapmış bu örf adet gelenek ve görenekleri Ege bölgesinde de yaygınlaştırmıştır ben kendim Erzincanlı olarak kenan yavuzucağını gönülden tebrik eder ve kutlarım aksi taktirde kenan yavuzu eleştirenler bir eser bırakmış mıdır bir hayır duası almış mıdır önce ona bakacaklar nitekim kenan yavuz cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan‘dan bu müze ile ilgili ödül almaya giderken kürsüye bayburtlu anasını Erhamlı bir şekilde çıkartıp ödülünü almıştır bu bile kenan yavuz eleştirenler için yüzkarası bir durumdur