Haliç Kongre Merkezi'nde 'Türk Dünyası Dede Korkut Gençlik Şöleni'

Bayburt Kültür ve Yardım Derneği ve Bayburt Vakfı öncülüğünde İstanbul'da 'Türk Dünyası Dede Korkut Gençlik Şöleni' düzenlenecek.

Haliç Kongre Merkezi'nde 'Türk Dünyası Dede Korkut Gençlik Şöleni'

Bayburt Postası - Geçtiğimiz yıl Atatürk Kültür Merkezi'nde “Özüm Sözüm Dede Korkut” programını gerçekleştirerek, Dede Korkut ile Bayburt ilişkisinin bilinmesine büyük katkılar sunan Bayburt Kültür ve Yardım Derneği ve Bayburt Vakfı bu yıl ikincisi düzenlenecek etkiliği Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirecek.

Programda Dede Korkut konulu hikâye, şiir ve resim yarışmasının yanı sıra Dede Korkut Gençlik şöleni yer alacak. 

20 Aralık 2023 tarihinde Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek programın öncesinde yarışmalar gerçekleştirilecek. Kasım ayında Bayburt''taki ve yurt genelindeki tüm okullarda duyuru yapılacak yarışmaya rekor katılım bekleniyor. 

Türk Dünyası'ndan sanatçıların ve yedi farklı bölgeden halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle renklenecek program, “Türkiye Yüzyılında Dede Korkutun İzinde” adlı yarışmanın ödül törenleriyle sona erecek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
M.Salih GÜVELİ 8 ay önce

Dede KORKUT programını düzenleyen organizasyon öncülerine teşekkür ediyorum.
Benim bir Bayburt lu olarak temennim, bu program burada kalmasın , bunu fırsata çevirelim ve her yıl Temmuz ayında düzenlenen Dede KORKUT şenliklerde tüm
Sn Cumhurbaşkanının onayı ve ilgili organizasyonla tüm TÜRK dünyasını Bayburt ta toplayıp, Bayburt tan TÜRK dünyası olarak manifesto yayınlayarak, Bayburt un şenliği fırsata çevirmesini sağlaya biliriz.
Bu vesile ile tv lerde sinema salonlarında Bayburt ta çekimi yapılacak diziler ve filimler çekile bilir.
Bayburt taki şenliklere yeni havaalanı açılırken tüm TÜRK dünyası liderlerinin uçaklarının inmesi ve gövde gösterisi Bayburt tan olsun, Temmuz ayına kadar Bayburt a yatırım neler olabilir.Bunlarda değerlendirilebilirse iyi olur

Avatar
yavuz69 8 ay önce

Benim bir düşüncem var bayburt dedekorkut köyünün nufusu artırılarak belde ve daha sonra ilçe statüsüne kavuşturulmalı diyorum hem idari hemde kültürel bir anlamı olur dedekorkut ilçesi güzel olur