Bayburt Postası - Daha önce Harman Şenliği ile ziyaretçilerini ağırlayan müze, şimdi de sıcak ve lezzetli bir etkinlikle misafirlerini bekliyor.

Buğday hasadının ardından bulgur yapımının ilk aşaması olan buğday haşlama geleneği, müzede yaşatılacak. Bu haşlanmış ve sıcak servis edilen buğdaya "Hedik" adı veriliyor. Geleneksel olarak komşular ve dostlarla paylaşılan bu lezzet, kuru üzümle birlikte ikram edilecek ve ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunacak.

Müzeden yapılan açıklamada, "Anadolu'nun muhteşem geleneğini yaşatmak için ziyaretçilerimizle birlikte bu güzelliği paylaşıyoruz" dedi. Öte yandan şenlik, Serdar Eslek'in seslendireceği türkülerle daha da şenlenecek.

Etkinlik, 6 Eylül 2025 Cumartesi günü saat 15.00'te başlayacak ve tüm Anadolu'dan gelen ziyaretçileri ağırlamayı hedefliyor.

Bayburt’ta Gençlik Haftası etkinliklerinde sergi açılışı
Bayburt’ta Gençlik Haftası etkinliklerinde sergi açılışı
İçeriği Görüntüle

Kenan Yavuz Etnografya Muzesinde Hedik Senligi Coskusu1