Ev hanımıydı, iş kadını oldu!

Kayseri'de yaşayan bir ev hanımı, atık malzemelerden süs eşyaları hazırlayarak kendi işini kurdu.

Ev hanımıydı, iş kadını oldu!

Kayseri’de girişimci kadını, atık malzemeleri süs eşyasına dönüştürerek ev ekonomisine katkı sağlıyor. Özgül Topçu, Yeni Mahalle’de açtığı 20 metrekarelik dükkanında binbir çeşit süs ve hediyelik eşya yapıyor. Yaptığı eşyaların hammaddesini atık malzemeler oluşturuyor. Küçük kızının bozulan tokasından boncuklara kadar bir çok malzemeyi süslemede kullanan Topçu, çöpe atılacak yoğurt kaplarından ise hediye sepeti yapıyor.

Özgül Topçu'nun elinde folyo kartonları da şekerliğin bir parçası haline geliyor. Atık maddelerin süsleme malzemeleri ise genellikle değişik renk ve desenlerdeki tül perdeler. 

Özgül Topçu, adeta atölyeye çevirdiği dükkanında atık malzemeleri hediyelik eşyaya dönüştürürken diğer taraftan da butik pasta imalatı yaparak satıyor. Özgül Topçu’nun kendine özgü yaptığı süslemeler, vatandaşların da ilgisini çekiyor. 

Boş durmayı sevmediğini ve evde oturmaktan sıkıldığını belirten iş kadını Topçu, pasta malzemesi toptancısında çalışan kocasının da desteğiyle bu işi yapmaya karar verdiğini söyledi. Topçu, “Çöpe gidecek eşyaları süsleyerek ekonomiye kazandırıyorum. Evde bir çok şeyi atmıyorum. Mesela yoğurt kabını süsleyerek kendi çapımda onlardan şeker, çikolata sepeti ve şerbetlik yapıyorum. Folya kartonları ve hatta kızımın kopan tokası bile burada süs eşyasının bir parçası haline geliyor.” dedi. 

38 yaşındaki Topçu, yenilik isteyen müşterilerinin yaptığı süs eşyalarını hasta ziyaretlerinde, sünnet, kına, nişan gibi törenlerde hediyelik eşya olarak kullandıklarını ifade etti. Eşinin el becerisinin çok iyi olduğunu belirten Ahmet Topçu ise “Onun bu yeteneğini aile ekonomisine katkıya dönüştürmek istedik ve böyle bir iş yeri doğdu” diye konuştu.

Haber: Cihan



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.