Yağız Yayınları Sahibi Bülent Şipal, hayatını kaybetti!

Yağız Yayınları sahibi Bülent Şipal (46), hayatını kaybetti.

Yağız Yayınları Sahibi Bülent Şipal, hayatını kaybetti!
Bayburt Postası - Şipal, birçok kez geçirdiği, sonrasında sağlığına kavuştuğu kalp krizine bu kez yenik düştü. 10 gün önce kalp rahatsızlığı dolayısıyla Erzurum'a kaldırılan Şipal, bu kez ayağa kalkamadı. 

***

Bülent Şipal ya da hoş bir sadâ...

1990'lı yıllarda Ankara'da Siyasal Bilimler Fakültesi'nde eğitimini sürdürdüğü yıllardan itibaren siyasetin içinde olan Şipal, Nizam-ı Alem Ocakları'nın Kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu'nun görevlendirmesiyle Gündüz Gazetesi'ni yayınlayan ekibin içinde yer aldı. Köşe yazıları ve ropörtajlarının yanı sıra bir süre gazetenin idaresini de üstlenen Şipal, daha sonra döndüğü memleketinde yayıncılık mesleğine atıldı.

Bayburt'ta okuyan-yazan kişiler arasında yer alan Şipal, makus talihi işsizlik sonrasında aslında en çok sevdiği, ona en çok yakışan işi kurmuştu. Oğlu Yağız'ın ismini verdiği Yağız Yayınları aracılığıyla onlarca kitabın Bayburt'tan Türkiye'ye yayılmasına vesilen olan Şipal, ağır-aksak yürüttüğü yayıncılık faaliyetlerine kalbi fırsat verdikçe hemen sarılıyor, yeni bir kitap daha yayınlamanın gururunu tüm dostlarıyla paylaşıyordu. Şipal'in 2005 yılında Alter Yayıncılıktan okuyucuyla buluşan 'Gidiyorum ama senden' adlı bir deneme kitabı da vardı.

Kalp rahatsızlığının verdiği psikolojik sıkıntılara rağmen gülüşünü kimseden eksik etmeyen Şipal, vatan-millet bahsinde celalleşen, hızlı yürüyen, hızlı konuşan, en önemlisi doğru konuşan bir kişi olarak hafızalarda iz bıraktı.  

67 yılı devirmiş Bayburt Postası Gazetesi yazıhanesinin çok uzun yıllardan bir tanıdığı olan Şipal, kültür, sanat ve kitaplar üzerine yapılan sohbetlerin her daim aranan bir ismi olacak. Ağabeyim, ruhun şad olsun... 

Murat Okutmuş

***

Sosyal medya hesabından birkaç gün önceki paylaşımı:

"Öldürmeyen acı güçlendiriyor."
Hayattan bizim payımıza da düşen bu. 
Yapacak bir şey yok. 
Verene şükür, elhamdülillah...
Dua eder, dua bekleriz.
Cenab-ı Allah ahir, akibetimizi hayreylesin.

***

Şipal'in cenazesi 19 Eylül Cumartesi günü saat 16.30'da Zahit Mahallesi Kurt Deresi mezarlığında koronavirüs tedbirlerine rağmen oldukça kalabalık bir topluluk eşliğinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Babası değerli büyüğümüz Zeki Şipal, eşi Esra Ertem Şipal, oğulları Yağız ile Buğra'nın nezdinde Şipal Ailesi ve sevenlerinin başı sağ olsun. (Güncelleme: 19 Eylül Cumartesi Saat 17.30)

Taziye için:
Babası Zeki Şipal
0532 336 67 41

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Özgür 4 yıl önce

Çok sevdiğimiz bir abimizdi. Yüzünden tebessüm hiç eksik olmazdı. Allah rahmet eylesin. Ailesine ve sevenlerine sabırlar dilerim.

Avatar
Selim Gürbüzer 4 yıl önce

Nede çabuk geçti yıllar. Gündüz gazetesi, Nizam-ı âlem Ocakları derken yolun sonunda Gül'ün Şavkı Muhsin Başkanla birlikte ruhen Allah'a kavuşmak da varmış meğer.. Ruhu şad olsun. Mekanın cennet olsun Yağız Delikanlı Kardeşim Bülent'im benim.

Avatar
Alperen 4 yıl önce

Çok güzel bir haber olmuş yine yakışanı yapmışsın murat abi .

Avatar
Eren okumuş 4 yıl önce

Kendisi ateta sehirin önemli bir kişiliğe sahip abimizdi.Allah rahmet eylesin..kalemine sağlık murat abi çok güzel yazıydı

Avatar
Osman Yolcu 4 yıl önce

Allah rahmet eylesin, sevenlerinin basi sagolsun.

Avatar
rıza 4 yıl önce

kısa kısa fıkraları,sohbetlerde konuya özgü komik anıları çok özleyeceğiz çok Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

Avatar
Murat Açıkgöz 4 yıl önce

Allah rahmet eylesin. Vefatından derin üzüntü duydum. BBP camiasına emek vermiş bir isimdi. Mekanı cennet olsun.

Avatar
Bahar özdal 2 yıl önce

Allah rahmet eylesin makamı cennet olsun inşAllah