Tacettin Tekdemir, yarım asırdır üretiyor

Bayburtlu sebze üreticisi Tacettin Tekdemir (69), 50 yılı geride bıraktığı sebze üreticiliğini ilgiyle sürdürüyor.  

Tacettin Tekdemir, yarım asırdır üretiyor

Bayburt Postası - Tacettin Tekdemir, babasından öğrendiği sebze üreticiliğinde 50 yılı geride bıraktı.

1970’li yıllarda Gençosman Stadyumu’nun arka kısmında babasıyla başladığı sebze üreticiliğini 40 yıldır Aslan Dağı kıyısındaki bağında sürdüren Tacettin Tekdemir, bu yıl bulunduğu alandaki son yılını geçirdiğini ve önümüzdeki yıl itibariyle Kopuz Köprüsü civarında kendilerine tahsis edilen alanda üreticiliğe devam edeceğini belirtti.

Babasıyla başladığı yıllarda yörede kış aylarının en önemli sebze ihtiyacı olan lahana, patates ve fasulye ürettiklerini, son 20 yılda ise bu üç ürünün yanına birçok ürün daha eklediklerini bildiren Tacettin Tekdemir, ürettiği ürünler arasında lahananın tohumunun çok eskilere dayandığını belirtti. 

Ata tohumundan Kelem

Ata tohumundan üretilen lahananın, yöredeki ismiyle kelemin ayrı bir lezzeti olduğunu bildiren Tekdemir, kendisinin özel müşterilerinin olduğunu ve bu müşterilerin büyük bir çoğunluğunun bağa gelerek buradan lahanasını, patatesini aldığını söyledi. Tekdemir, müşterilerinin kışlık patates ve lahanasının siparişlerini aldıklarını, onların hazır etmenin telaşı içerisinde olduğunu bildirdi.   

Fasulye sıcaktan etkilendi

Bu yıl aşırı sıcakların bazı ürünlerin yetişmesini olumsuz etkilediğini, fasulye açısından durumun iç açıcı olmadığını söyleyen Tekdemir, “Bu yıl aşırı sıcaklıklar oldu. Yağış da olmayınca güneş ürünleri kavurdu. Fasulye halen istediğimiz seviyelere gelemedi. Yetişmesi biraz daha zaman alacak” dedi. 

Yeşilliğin her çeşidi var

Yeşilliğin birçok çeşidini ürettiklerine de değinen Tacettin Tekdemir, yeşil soğan, marul, roka, dere otu, ıspanak, maydanoz ürünlerine talebin fazla olduğunu, seralarda ürettikleri domates, salatalığın da kokuları ve tatları eskileri hatırlattığını kaydetti. 

O üretiyor, oğlu satıyor

Kendisinin, bağdan satın alanlar haricinde, ürünlerin pazarlama kısmıyla ilgilenmediğini, oğlu Ekrem Tekdemir’in Bayburt merkezde Yıldız Garajı’nda bulunan manavında ürünlerin satışını yaptığını söyleyen Tacettin Tekdemir, sağlığı elverdiği ve ömrü yettiğince işini yapmaya, üretmeye devam edeceğini dile getirdi. 

Bulundukları alanın imara açılmasından sonra Kopuz köyünde kendilerine tahsis edilen alanda ürün yetiştireceklerini sözlerine ekleyen Tekdemir, bu yaz oradaki eksikleri tamamlamaya çalıştıklarını söyledi. 

Tekdemir, bağcıların, bağcılığın yok olmaması için önlem alan ve Kopuz köyü civarındaki alanı kendilerine tahsis eden Bayburt Valiliği’ne, Bayburt Tarım Orman Müdürlüğü’ne teşekkür etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet 2 yıl önce

sağlıklı günlerde üretmeye devam daha uzun süre edersin inşAllah

Avatar
Savaş Karabulut 2 yıl önce

Bayburt’a hizmetleriniz. Bayburt için taze sebze üretiminizden dolayı TEŞEKKÜRLERİMİ sunuyorum

Avatar
Bayburtlu 2 yıl önce

Peki acaba neden tarım yapılan bu kıymetli arazi tarıma açılır? Bayburt’a dışarıdan 25 lira mazot,nakliye parası ile taşınan meyve sebze mi hesaplı olur yoksa Arslan Dağının yanıbaşından gelen sebze mi? Bu yerleri imara açmakla gelecek nesillerin de hakkına girdiğimizi unutmayalım. Bayburt içinde başka yerleri değerlendirelim. Tarım alanlarını ekelim biçelim.