Muhtar Kamil Algan'dan cenaze evlerine yönelik uygulamalarla ilgili açıklama

Tuzcuzâde Mahallesi Muhtarı Kamil Algan, son günlerde yanlış anlaşılmalarla kafaların karıştırıldığını belirterek, cenaze evlerine yönelik uygulamanın mahalle ve kişi ayrımı yapılmaksızın il genelinde sürdürüldüğünü belirtti. 

Muhtar Kamil Algan'dan cenaze evlerine yönelik uygulamalarla ilgili açıklama

Bayburt Postası - Mahalle odalarının kapatıldığı pandemi sürecinde özellikle Tuzcuzade mahallesinde bu yönde bir kafa karışıklığı olduğunu belirten Algan, muhtarlık ve dernekler işbirliği içerisinde cenaze evlerine verilen toplu yemek uygulamasının da kaldırıldığını hatırlatarak, “Bunun aksini kim yaparsa, suç işler. Bu bizim ortaya koyduğumuz bir uygulama değil. Bizzat İçişleri Bakanlığımız tarafından Covid-19 hastalık sürecinde alınan bir karardır” dedi.

Mahalle odalarının ve köy odalarının tamamının taziye ve diğer etkinliklere kapatıldığını bildiren Algan, “Cenaze evlerine toplu bir şekilde yemek götürülmesi yasaklandı. Mahallelerimiz 90’lı yıllar boyunca devam eden eski usule geri döndü. Yani mahallede cenazesi olan evlere diğer mahalle sakinleri tarafından yemek verilebiliyor. Eskiden de bu böyleydi. Sabah kahvaltısını ayrı bir ev verir, öğlen ve akşam yemeğini başka evler verirdi. Bunun aksine mahalle odasından toplu yemek dağıtımında bulunan muhtar veya dernek başkanı varsa da kararnameye aykırı hareket etmiş bulunmaktadır. Konu ile ilgili Van’da bir muhtar görevden alınmıştır” şeklinde konuştu. 

Muhtar Kamil Algan, Bayburt’ta vakaların yüksek olduğunu hatırlatıp, hassas bir dönemden geçildiğine vurgu yaparak, herkesi sorumluluğa davet etti. 

Algan, ilgili uygulamanın Tuzcuzade mahallesi özelinde değil genel olarak insan sağlığı için yapılan bir uygulama olduğunun da özellikle altını çizdi. 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.