Kıbrıs Gazisi Muharrem Sayıner hayatını kaybetti

Kıbrıs Gazisi Muharrem Sayıner (70) hayatını kaybetti.

Kıbrıs Gazisi Muharrem Sayıner hayatını kaybetti

Bayburt Postası - Uzun bir süredir Trabzon’da böbrek rahatsızlığı dolayısıyla tedavi olan ve sonrasında tedavisine tedavi edilmek üzere Erzurum’a sevk edilen Sayıner, bugün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

Gaziliği ailesi ve çok yakın çevresi haricinde bilinmeyen, toplumda daha çok Bayburt özelinde Türk kültürü ile ilgili bilgisi, sevgisi ve yaşatma çabası ile tanınan Muharrem Sayıner için yarın askeri bir tören de düzenlenecek. Sayıner, 8 Eylül 2023 günü Cuma namazına müteakip Bağlarbaşı Cami’de kılınacak cenaze namazının ardından Yeni Garipler Mezarlığı’na defnedilecek. 

***  

Geçmiş günlerin anlatımını bir meddah ustalığında sergileyen ve bu geçmişe özlemi dolayısıyla akranlarının ‘antika’ lakabıyla andığı değerli insan Muharrem Sayıner, 1974 yılında Kıbrıs’taki birliğine posta aracılığıyla Bayburt Postası Gazetesi getirtecek kadar Bayburt sevdalısıydı. Yine 1970’li yıllarda birçok kez Bayburt Postası sütunlarında şiirleri yayınlanan Muharrem Sayıner, Bayburt Postası ailesi tarafından da ailenin bir üyesi sayılır, öylesine değer görürdü. 

Bayburt Postası yazı ailesi olarak, Muharrem Sayıner’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, kıymetli büyüğümüze Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.  

Murat Okutmuş
 

Anahtar Kelimeler:
Muharrem Sayıner
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Beşiroğlu 8 ay önce

Huzur içinde yatsın.. sevenleri çok.. dualarımız bakidir...

Avatar
Sebuhi Memmedov 8 ay önce

Allah rahmet eylesin. Bu habere çok üzüldüm. Ailesine yakınlarına başsağlığımı bildirirem. Rahmetlik babamın arkadaşı idi. Babam rahmetli oldukdan sonra benle sık sık babamla ilgili hatıralarından konuşardı. Mekanı cennet olsun

Avatar
Murat Hoso 8 ay önce

ALLAH rahmet eylesin Bayburt değerli bir abimizi daha kaybetti. Kaliteli insanlar bir bir aramızdan ayrılıyor. Mekanın cennet olsun

Avatar
MUSTAFA ŞALCI 8 ay önce

ALLAH RAHMET EYLESİN

Avatar
SALİH CENGİZ 8 ay önce

Allah makamını cennet etsin, acımız büyüktür çok kadim bir ağabeyimi dostumu kaybettim. Ailesine yakınlarına ve tüm Bayburta başsağlığı temenni ederim. Ruhu şadolsun.