Foto Ahmet, hayatını kaybetti

Bayburt’un tanınmış ilk fotoğrafçılarından Ahmet Yavuz, hayatını kaybetti. Bayburt’un ilk fotoğrafçıları arasında gösterilen ve kent tarihinde stüdyo fotoğrafçılığının öncüsü olan Foto Ahmet, evinde vefat etti.

Foto Ahmet, hayatını kaybetti
Bayburt Postası - Bayburt’un tanınmış ilk fotoğrafçılarından Ahmet Yavuz, hayatını kaybetti. Bayburt’un ilk fotoğrafçıları arasında gösterilen ve kent tarihinde stüdyo fotoğrafçılığının öncüsü olan Foto Ahmet, evinde vefat etti. 

Yavuz, bir süre önce geçirdiği rahatsızlık sonucu yoğun bakımda tedavi görmüştü. İlerleyen yaşına rağmen dimdik ayakta duran ve yarım asır önce tabelasını astığı stüdyosunun başından hiç ayrılmayan 94 yaşındaki Foto Ahmet, evinde hayata gözlerini yumdu. 

Bugün sabah 08.30 saatlerinde hayata gözlerini yuman Yavuz, yarın öğlen Yakutiye Cami'de kılınacak cenaze namazının ardından Şehit Osman Mezarlığı'nda defnedilecek. 

Yarım asırlık mesleğini ve stüdyosunu hiç terk etmedi
 
Bayburt’un neredeyse yarım yüzyıllık fotoğraf arşivine büyük bir katkıda bulunan Yavuz, memleketinin doğasını, insanını, sokağını, evini, köprüsünü, tarihini, kültürünü, sevincini, kederini hakeza hayata dair tüm ayrıntıları içeren hemen her kareye ‘Foto Yavuz’ adıyla imza atan bir isim olmuştu.
 
50 yılı aşan meslek hayatının büyük bölümünü Bayburt’ta geçiren ve bu süreçte Türkiye’nin en ünlü fotoğrafçılarıyla çalışma imkanı da bulan Foto Ahmet, geride filmlere konu olacak bir hayat hikayesi bıraktı… 

İşte 7’den 77’e neredeyse tüm Bayburtlular’ın yakından tanıdığı bir isim olan Foto Ahmet’in film gibi hayat hikâyesi…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gürsel Karapınar 9 yıl önce

Sayın Ahmet YAVUZ amcamız,Bayburt bir çınarını daha kaybetti..Görsel hatıralarımızın mimarıydı..Esnaflığın yanında mükemmel bir insandı.
Hasta yatağında bile ziyaretçilerini .memnun etme gayreti gözümün önünden
gitmeyecek,iş yerinde hatıralarını dinlerken ders verir nitelikteydi...
Mekanı cennet olsun,biz razıyız ALLAH'ta razı olsun..Çok özleyeceğiz...
YAVUZ ailesine , sevenlerine sağlık ve sabırlar diliyorum..

Avatar
Selim Gürbüzer 9 yıl önce

Alah rahmet eylesin, makamı cennet olsun. O'da Bayburd'umuzun bağrından çıkmış unutulmaz simalarımızdandır.

Avatar
abdullah 9 yıl önce

Mekanın cennet olsun ahmet amca mevlam taksıratlarını affeder insaAllah

Avatar
Muhsin Serkek 9 yıl önce

Allahtan rahmet diler Yakinlarina bas sagligi temennisiyle sabirlar ihsan eylesin