Bayburtlu esnaf Halit Kiki, her sabah bunu yapıyor, örnek oluyor...

Bayburtlu esnaf Halit Kiki (65), çok eski bir alışkanlığını aralıksız sürdürüyor, örnek oluyor.

Bayburtlu esnaf Halit Kiki, her sabah bunu yapıyor, örnek oluyor...
Bayburt Postası -  Kiki, her sabah 7.00'de açtığı dükkanının bulunduğu bölgede günlük temizliğini aksatmadan yapıyor. 

Esnaflığa babasının Nalbantlar caddesindeki bakkal dükkanında başlayan Kiki, daha sonra 4 yıl demir ticareti yapmış, sonrasında Yıldız Sineması'nı 3 yıl süreyle çalıştırmış ve ardından Bayburt'ta en çok bilinen yönü kahvehane işletmeciliğine geçiş yapmış. 15 yılı aşkın kahvehane işletmeciliği yapan Halit Kiki, en son Yakutiye Cami arkasındaki bahçeli kahvehaneyi işletmişti.

Şimdilerde Şair Celali caddesindenin hemen başındaki Bursa Çeyiz adlı işyerinde esnaflığını sürdüren Halit Kiki, çocuk yaşlarda babasından görüp öğrendiği temizlik alışkanlığını sürdürüyor. Sabahın erken vaktinde dükkanını açan Kiki, yaklaşık 1 saat boyunca dükkanına cepheleri bulunan Şair Celali Caddesi ile Turan Caddesini suyunu dükkanından temin ettiği hortum vasıtasıyla yıkıyor, çekpas çekiyor. Kiki, böylelikle yaklaşık 10'un üzerinde esnafın da kapısını temizliyor. 



Çocuk yaşlardan bugüne Bayburt'ta işlettiği tüm dükkanların önünü yıkayıp, temizlik yaparak işe başladığını söyleyen Kiki, 40 yıl öncesinin esnafının çoğunluğunun güne böyle başladığını ifade ederek, "Günümüzde insanımız böylesine hizmetleri hep devletten bekliyor. Pisleten biziz, yani kendi kapı önümüzü temizlemeyeceksek neye yararız. Ben bunu seve seve yapıyorum. Sadece kendi yerimi değil, buradaki birçok esnafın kapısının önünü, onlar dükkanını açmadan temizliyorum. Allah'ın rızasını kazanmak da bana göre bundan geçiyor" dedi.   

Pandemi dönemine girildiğinden bu yana yerlere maskelerin atıldığına da dikkat çeken Kiki, "Bu konuda haberlerden edindiğimiz kadarıyla, Türkiye genelinde maskelerin sağa sola saçıldığını duyuyoruz. Benim de kendi gözlemlerim bu doğrultuda. Mikroptan korunmak için maske takıyoruz ama bu hareketimizle mikrobun üremesine katkı sağlıyoruz" diye konuştu.



"Her anlamda bize örnek oluyor.."

Şair Celali Caddesi esanaflarından Selami Akçay, Halit Kiki'nin kendilerine iyi bir örnek olduğunu belirterek, "Halit abiyi çok seviyoruz, her anlamda bize örnek oluyor. Her sabah usanmadan caddenin neredeyse yarısını yıkıyor. Eğer geldiğimde işi bitmemişse ben de kendisine yardım ediyorum" diye konuştu. 

"Onun yaptığını kimse yapmaz!"

Turan Caddesinde uzun yıllardır terzilik yapan Mustafa Atik de Halit Kiki'ye yardım edenlerden.. Atik, "Sabah fırın haricinde en erken açanlardan biriyim. 'Mustafa kap çekpası' der demez, çekpas elimde peşine düşüyorum. Hem bizim cadde, hem kendi caddesinin bir bölümünü yıkıyoruz. Onun yaptığını kimse yapmaz, açık konuşuyorum. Parasını ödediği su ile bunu yapıyor. İnsanımız bir tuhaf olmuş, kendi eliyle kapısının önüne çöp atıp, belediyenin temizlemesini bekliyor. Özetle örnek alınacak bir insan ama nerdeee.." ifadeleriyle anlatıyor Halit Kiki'yi... 

Murat Okutmuş - Bayburt Postası



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ESNAF 4 yıl önce

HELAL OLSUN HALİT EMİYE ALLAH RAZI OLSUN