Bayburt'un güçlü hafızası Orhan Ardahan'ı kaybettik!

Bayburt, çok değerli bir evladını, çok iyi bir bilenini yitirdi.

Bayburt'un güçlü hafızası Orhan Ardahan'ı kaybettik!
Bayburt Postası - Bayburt Belediyesi eski Fen İşleri Müdürü Orhan Ardahan İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu.

Bayburt’un güçlü bir hafızası olan Orhan Ardahan, kente kültürel anlamda çok şeyler katmış, ilk komplike mahalle odası Şingah Mahalle Odası’nın hem projesini çizmiş, hem yapımına öncülük etmiş bir isimdi. 1960 yıllarda Halkevi Derneği ile başlayıp ve birçoğunun kuruluşuna öncülük ettiği kültür dernekleri ile tiyatro gösterileri düzenlemiş, ‘Duvarların Ötesi’ ile başladığı sahne tutkusu, ‘Büyük Köprü’ oyunundaki ‘Sultan Alparslan’ rolü ile hafızalara kazınmıştı.

Vilayetliğin mimarlarından...

Bayburt barlarına hakim olan ve en iyi icra edenlerden biri olarak da tanınan Orhan Ardahan, 1989 yılındaki vilayetliğin de mimarlarındandı. Bayburt Belediyesi'nin, 2019 yılında Vilayetliğin 30 yılı anısına emeği geçenleri andığı törende plaket takdim edilen isimlerden biri idi.  

1960 yıllardan itibaren kültürel konularda Bayburt Postası’nda yazılar yayınlayan Ardahan, yine aynı köşesinde 2010 yılında Bayburt’un tiyatro geçmişinin bir bölümünü hatıralarından yazıya dökmüştü.

Uzun yıllardan beri Balıkesir Altınoluk Mahallesinde ikamet eden, rahatsızlığı sonrası İstanbul’da oğlu Gürhan Semavi Ardahan'ın yanında tedavi gören Orhan Ardahan, Üsküdar Devlet Hastanesi'nde yaşam mücadelesini sonlandırdı. Orhan Ardahan, 20 Ağustos 2020 Perşembe günü saat 14.00'te Asri mezarlıkta kılınacan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazına Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Belediye Başkan Yardımcısı Süreyya Türkmenli, eski Bayburt Belediye Başkanı Numan Erengil, akarabaları, dostları ve sevenleri katıldı. (Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2020)  

Bayburt Postası yazı ailesi olarak, kıymetli amcamıza Allah'tan rahmet dilerken, Ardahan ailesine, sevenlerine ve dostlarına başsağlığı dileriz. 

Taziye için:

Kardeşi Ahmet Ardahan
0542 416 80 60
Oğlu Gürhan Semavi Ardahan
0555 762 35 40
Eniştesi Mustafa Kahraman
0535 284 73 61
Yeğeni Selim Kahraman
0544 204 00 69

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Beşiroğlu 4 yıl önce

Allah rahmet eyleye.. bir çınarımızı daha yitirdik... huzur içinde bir kabir hayatı dilerim.

Avatar
A.aker 4 yıl önce

Allah rahmet etsin

Avatar
Velican 4 yıl önce

Allah. Rahmet eylesin bayburtumuzun değerlerinden birisi idi. Ailesine taziyelerimizi iletiyoruz.

Avatar
Bayburtlu 69 4 yıl önce

Rabbim gani gani rahmet etsin bayburdlu vefasızlık etmiş unutmuş üstadı

Avatar
Suleyman Okumus 4 yıl önce

Allah rahmet eylesin

Avatar
sadettin 4 yıl önce

hemşehrimize Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı dilerim.