Bayburt'ta Yılın Ahisi 73 Yaşındaki Motor Ustası Turgut Kaban

Bayburt'ta yılın ahisi çırak olarak girdiği sanayide 63 yıldır hizmet eden motor ustası Turgut Kaban (73) seçildi. 

Bayburt'ta Yılın Ahisi 73 Yaşındaki Motor Ustası Turgut Kaban

Bayburt Postası - 36. Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında Bayburt Valiliği'nde tören düzenlendi. Törende yılın ahisi, yılın kalfası, yılın çırağı ödüller verildi.

Bayburt Valisi Mustafa Eldivan yılın ahisi Turgut Kaban'a kaftanını giydirdi. Törende yılın kalfası Cihat Balcı ve yılın çırağı Gulnisa Karaer'e hediyeler verildi. 

Vali Eldivan, törende yaptığı konuşmada Ahilik kültürünün önemine vurgu yaparak, "Ahilik, Türk örf ve adetleri ile İslam inancını birleştiren bir düşünce sistemi ve yaşam tarzıdır. Sadece esnaflar için değil, toplumun her kesimi için önemli değerler içerir. Ahiliği sosyal ve ekonomik hayatımızın bir parçası olarak görmeliyiz" dedi.

Vali Eldivan, Ahilik Kültürü'nün dayanışma, güzel ahlak, sanatın geliştirilmesi ve insana odaklanmayı teşvik ettiğini belirterek, bu kültürün ilde daha da yaygınlaşmasını diledi ve Turgut Kaban'a ve tüm esnafa başarılar diledi.

Turgut Kaban, Vali Eldivan'a teşekkür ederek, ildeki sanayi ve motor ustalığına dair tecrübe ve birikimlerini paylaştı.

Vali Eldivan, Yılın Ahisi Turgut Kaban, Yılın Kalfası Cihat Balcı ve Yılın Çırağı Gulnisa Karaer'i tebrik ederken, tüm esnaf ve sanatkarların Ahilik Haftası'nı kutladı ve bereketli bir yıl diledi.

Törene, Belediye Başkan Yardımcısı Nesumittin Selçuk, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Zekeriya Mevlütoğulları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Seyhan, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil İbrahim Yöney, Oda Başkanları, Ticaret İl Müdürü Erkan Zengin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Köse ve Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Turgut Kaban
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MUSTAFA ŞALCI 8 ay önce

KENDİSİ KAPI KOMŞU'M HAYIRLI OLSUN TEBRİK'LER..

Avatar
Bayburt lu Salih 8 ay önce

TÜRK milletini gerçek manada millet yapan değerler, AHİLİK ahlakı olduğuna göre, AHİLİK ahlakını günümüzde tüm ülke sathında arar olduk.
Bayburt gibi nadide yörelerde bu ahlak devam etse de, genel manada maalesef yıpranmış durumda ;
Peygamber efendimiz ümmetine ne demiştir. Ben güzel ahlakı tamamlamak için geldim. Bu nedenle ahlakı değerlerimizi, yani AHİLİĞİ kaybetmemek için tüm imkanlar ile gerçek ayarlara dönmeliyiz.