Bayburt, namlı ciritçilerinden Fikri Köprücü'yü kaybetti!

Bayburt, kıymetli bir büyüğünü, namlı ciritçilerinden Fikri Köprücü'yü (91) yitirdi.

Bayburt, namlı ciritçilerinden Fikri Köprücü'yü kaybetti!
Bayburt Postası - Ata sporu ciriti yaşatan sayılı illerden biri olan Bayburt'ta, bu sporun sevdirilmesi ve yaşatılması için ömrü boyunca mücadele eden Fikri Köprücü, uzun bir süredir tedavi gördüğü hastalığa yenik düştü. 

1960-1970'li yıllarda Saraybahçası'nda oynanan cirit müsabakalarının baş oyuncusu olan Fikri Köprücü, cirit camiasında nam saldığı ismiyle 'Kaşıkırık Fikri', bir aile geleneği olarak dedesinden babasından öğrendiği cirit sporunu Bayburt'ta sevdirdi, yaşattı, oğluna ve torunlarına bu sevgiyi aşıladı. Oğlu Şahin Köprücü'yü Türk Cirit Milli Takımı'na kaptanlık yapacak kadar bir büyük ciritçi olarak yetiştiren Fikri Köprücü'nün son kurduğu Bayburt Atlı Spor Kulübü de bugün torunları tarafından bir dede mirası olarak gördükleri at'a ve ata sporu cirite olan sevgiyi, ilgiyi artırmak amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor.  

Bayburt'a, ata sporuna kattığı tüm değerlerden ötürü minnet duyulacak bir isim olan Fikri Köprücü, bugün doğduğu Kurucakol köyünde saat 14.30'da kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Bayburt Postası Yazı Ailesi olarak, kıymetli büyüğümüze Allah'tan rahmet, Köprücü Ailesi'ne ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Taziye için:
Oğlu Şahin Köprücü 
0533 654 16 91
Torunu Arif Köprücü 
0506 281 51 12
Torunu Kadir Köprücü
0535 210 13 23
Torunu Şahiner Köprücü
0505 763 11 98



Haber: Murat Okutmuş 





Anahtar Kelimeler:
Fikri KöprücüCirit Sporu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet doğan GÜMÜŞANE ŞIRAN 4 yıl önce

ALLAH rahmet eylesin mekanı cennet olsun kalanlara sabır diliyorum