Sokak hayvanlarını doyuruyorlar

TDV Demirözü Yüksek Öğretim Erkek Yurdu öğrencileri, yurtta artan yemeklerle sokak ve civardaki ormanlık arazilerde bulunan hayvanların karnını doyuruyor.

Sokak hayvanlarını doyuruyorlar
Bayburt Postası - Türkiye Diyanet Vakfının kuruluş tarihi olan 13 Mart’ta, her sene kuruluş yıldönümü münasebetiyle ve Türkiye Diyanet Vakfını ulusal–uluslararası düzeyde tanıtmak amacıyla “İyilik Ödülleri” programı düzenleniyor. İyiliğin dünyayı değiştireceği inancıyla her yıl düzenlenen İyilik Ödülleri programlarında çağa ve çevreye ilham veren, birbirinden farklı insanları iyiliklerde buluşturan öyküler ödüllendiriliyor. Bu kapsamda TDV Yurtları da vakfın kuruluş yıl dönümü olan 13 Mart’ı içine alan haftayı iyiliklerle örüp o haftayı “İyilik Haftası” olarak ilan etti. 

2019-2020 Eğitim Yılının başlamasından itibaren Eğitim Takviminde her haftaya yayılmış iyilikleri Yurttan iyilikler adı altında uygulayan TDV Yurtları 9-15 Mart haftasını da kendi belirledikleri iyiliklerle canlandırıyor.

Demirözü’nden bir kap su, bir kap yemek... 

Bu kapsamda TDV Demirözü Yüksek Öğretim Erkek Yurdu da özgün bir projeye imza atarak hem yemeklerin israf olmasını engelliyor hem de sokak ve ormanlardaki dostlarımızı sevindiriyor. TDV Demirözü Yüksek Öğretim Erkek Yurdu Müdürü Abdurrahman Nişancı, öğrencilerle birlikte “Onlar için bir kap yemek, bir kap su” projesini başlattıklarını belirtti. Nişancı, proje sayesinde yurtta artan yemeklerin israf olmaktan çıkarak sokak hayvanlarının yaşam mücadelesine destek olduğunu belirterek şunları kaydetti:   

“TDV Demirözü Yüksek Öğretim Erkek Yurdu olarak öğrencilerimizle “Onlar için bir kap yemek, bir kap su”  faaliyeti gerçekleştirdik. Bu kapsamda yemek artıklarımızı çöpe atmak yerine sokak hayvanlarımızın yaşam mücadelesine katkı sağlamak için uygun olan yerlere bir kap yemek ve bir kap su bırakarak sağlıklı yaşamalarına destek olmaya çalıştık. Bu konuda merhametini esirgemeyen, sokaktaki dostlarımıza yardımcı olan öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Umi t Evren 4 yıl önce

Bravo gençlere. Dünyayı vicdanlı ve akıllı gençler kurtaracak. Tebrikler