Kurak geçen ocak ayının ardından gelen kar sevindirdi

Bayburt dün gece başlayan kar yağışı ile beyaza büründü.

Kurak geçen ocak ayının ardından gelen kar sevindirdi

Bu yıl kış mevsimi kuraklık alarmı verirken, dün gece başlayıp sabaha kadar süren kar yağışı sevindirdi. 

Kenti beyaza bürüyen kar yağışının ardından soğuk hava da etkisini gösterdi.

Hava sıcaklığının gece eksi 17 dereceye kadar düştüğü Bayburt'ta yer yer buzlanmanın da etkisiyle ılıman hava yerini kuru soğuk ve ayaza bıraktı. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı.

Öte yandan Bayburt Belediyesi karla mücadele ekiplerince kaldırımlarda kar temizliği yapılırken, trafik akışının ve insan yoğunluğunun olduğu yerlerde kar küreme araçlarıyla biriken karlar temizlenerek tuzlama çalışması gerçekleştirildi. 

Yoğun bir şekilde devam eden çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, "Şehrimizde gece saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı dolayısıyla tüm ekiplerimizi seferber ettik. Çalışma temposunu her geçen saat yükseltiyoruz. Şehrimizin dört bir yanında aynı anda arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar.  Biz her zaman söylüyoruz Bayburt’ta kar çile değil berekettir. Vatandaşlarımızın kar yağışından etkilenmemeleri adına tüm tedbirlerimizi aldık. Tüm ekiplerimizle sahadayız” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Bayburtta Kar Yağışı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.