Kadın İstihdam Merkezi arsasına duyarsızlık!

Baksı Kültür Sanat Vakfı’nın Kadın İstihdam Merkezi arsasına alınan tüm önlemlere rağmen inşaat atığı ve çöp dökülmeye devam ediliyor.

Kadın İstihdam Merkezi arsasına duyarsızlık!
Bayburt Postası - Çoruh Nehri kıyısında hayata geçirilecek ‘Hüsame Köklü Kadın İstihdam Merkezi’ projesi bir iki prosedür ve salgın nedeniyle ertelenmişti. 

Kaleardı Mahallesi’nde Baksı Müzesi’ne bağışlanan değerli bir arsanın yerel yönetime devredilmesi karşılığında verilen arsa son zamanlarda çeşitli inşaat atıklarının atıldığı bir çöplüğe dönüşmüş durumda.

Bayburt Belediyesi tarafından zaman içerisinde alınan önlemler de işe yaramadı. Belediye alana uyarıcı tabelalar dikmesine rağmen, bu sorumsuzluğa neden olan kişiler bu kez tabelanın üzerine bu inşaat atıklarını dökmeye devam etti. Duyarlı vatandaşlar, bu sorumsuzluğa bir son verilmesini istiyor.

Çok yakında inşaatına başlanacağı öğrenilen Hüsame Köklü Kadın İstihdam Merkezi arsasının bir an önce atık ve çöplerden temizlenmesini diliyoruz. 

Kadın İstihdam Merkezi

Proje İstanbul Taksim’de AKM inşaatını da sürdüren Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tasarlandı. Bir çok kadına ekmek ve umut kapısı olacak örnek proje, geçen yıl Fransa’nın Cannes kentindeki uluslararası organizasyonda ‘Sivil ve Kamu Mimarisi’ dalında  özgünlüğü nedeniyle ‘Future Project’ ödülüne değer bulundu. Bayburt’ta kadınların dar bir iş alanına sıkışıp kaldıkları düşünüldüğünde Kadın İstihdam Merkezi bu anlamda çok önemli ve değerli bir yatırım. Bayburt’ta yöresel el sanatları ve zenaatlar için yepyeni bir iş modeli olmasıyla ülkeye ilham verebilecek bir potansiyele sahip. 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fatih 4 yıl önce

Bence ilk haberiniz korona ile ilgili olmalı.Bayburt'ta vaka sayısı fazla.insanlar bir şey yokmuş gibi davranıyorlar.