Kaderine terk edilen Aslan Dağı Piknik Alanı'nda yangın!

Bayburt Valiliği ve Özel İdare'nin 5 yılı aşkın bir süredir kaderine terk ettiği Aslan Dağı Piknik Alanı'nda yangın çıktı.

Kaderine terk edilen Aslan Dağı Piknik Alanı'nda yangın!

Bayburt Postası - Bayburt halkının büyük bir çoğunluğunun emeğinin bulunduğu ve son yıllarda aymazlıkla karşı karşıya kalan Aslan Dağı Piknik Alanı'nda çıkan yangın Bayburt Belediyesi ekiplerinin çalışmaları sonrasında söndürüldü. 

Çevredeki vatandaşların durumu bildirmesini üzerine, olay yerine sevk edilen Bayburt Orman İşletme Müdürlüğü ve Bayburt Belediyesi İtfaiyesi Müdürlüğü ekiplerince yangına müdahale edildi.

Çıkan orman yangınında kuru otların bulunduğu alan tamamen küle dönerken, az sayıda ağaç da zarar gördü. Ekiplerin yoğun çabalarıyla yangın kontrol altına alınıpp, söndürüldü.

Olası bir yangın yaşanmaması için, itfaiye ekiplerince alanda soğutma çalışmaları titizlikle yapıldı. Tamamen sönen yangından emin olan ekipler, daha sonra bölgeden ayrıldılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Alim 9 ay önce

Şu güzelim yere ne özel idare, ne orman dairesi bir tane görevli-bekçi koyamıyor, bu insanlar devlet dairelerinde sadece oturup maaş alıyorlarsa yazıklar olsun. Her yer güvenlik görevlisi bekçi kaynıyor ama şu aslan dağına bir görevli verilmiyor. Sayın Valimizi bu iş için (özel idare veya orman dairesinden) buraya görevlendirme yapılması için talimat vermesini arz ediyorum. Aslan dağı yanarsa, Bayburt'da yansın.

Avatar
Nivli 9 ay önce

Kurumlardaki adamlar yan gelip yatar Haziran ayında bu ağacların altlarındaki otları bicmez ise yangına zemin hazırlamış olurlar

Avatar
Misafir 9 ay önce

Giriş çıkkşlarda kamera ve güvdnlik kulübesi gerekiyor.Ayrıca dron ile zamanzaman klntrol edilmeli.Orman Muhaza Memuru görevlendirilsin ...Ormanda pikniğin ,ateşin,ayyaşın,sarhoşun ne işi var...

Avatar
Bayburtlu 9 ay önce

Ne bekçisinden bahsediyorsunuz kapısına kocaman kilit vurulmuş Bayburtun değil belkide bölgenin en büyük mesire alanı. Bu tesisi bu hale getirenler Allahdan bulsun