Bayburt Üniversitesi Önlisans Bölümleri %99 Doluluk Oranında

2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ikinci ek yerleştirme sonuçlarına ve belirlenen kontenjanlara göre Bayburt Üniversitesi'nin önlisans düzeyinde eğitim veren birimlerinin tercih edilme oranı %99 olarak gerçekleşti.

Bayburt Üniversitesi Önlisans Bölümleri %99 Doluluk Oranında

Bayburt Postası - 2021 YKS ikinci ek yerleştirme sonuçlarına göre Bayburt Üniversitesi; yaklaşık 50 programla eğitim hizmetlerine devam edilen Meslek Yüksekokulları genelinde %99’luk tercih oranı ile önemli bir başarı elde etti. Adalet, Aydıntepe, Sağlık Hizmetleri, Sosyal Bilimler, Demirözü, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulları programlarına yaklaşık altı yüz yeni öğrenci yerleşti.

İkinci ek yerleştirme ile birlikte, 2021 YKS sonuçlarına göre, lisans düzeyinde 1245, ön lisans düzeyinde ise 2140 olmak üzere 2021-2022 akademik yılında toplamda 3485 yeni öğrenci Bayburt Üniversitesine yerleşmiş oldu.

Ek yerleştirme sonuçlarını değerlendiren Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Bayburt Üniversitesinde lisans ve ön lisans düzeyindeki kontenjanlarda yüzde yüze yakın doluluk oranının kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. Bayburt Üniversitesinin, özellikle önlisans programlarında ÖSYM tarafından verilen kontenjanlarda gurur verici doluluk oranına ulaşmasının Bayburt’a ve Bayburt Üniversitesine duyulan güvenin bir sonucu olduğunu vurguladı.

Yaptıkları seçimlerinden dolayı tüm öğrencileri tebrik eden Rektör Türkmen; “Bayburt Üniversitesini tercih ederek eğitim ailemize katılan öğrencilerimize yeni eğitim hayatlarında muvaffakiyetler temenni ediyorum.” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Halil 2 yıl önce

Merhabalar ben ek tercihlerde yerleştim, şu anda barınacak yer bulamadığım için kayıt yapmadım ilgililerden yardım istiyorum.