Kütüphaneden "Evde Kal, Kitapla Kal” kampanyası

Bayburt İl Halk Kütüphanesi, "Evde Kal, Kitapla Kal” sloganıyla evde kitap okuma etkinlikleri düzenliyor.

Kütüphaneden "Evde Kal, Kitapla Kal” kampanyası
Bayburt Postası - Etkinlikle ilgili kurumdam yapılan açıklamada, "Devletimizin evde kal çağrılarına destek olurken, bir yandan da evdeki hayatın daha verimli geçmesini sağlmaya çalışıyoruz" denildi. 

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Farklı farklı okuyucularımızda gelen kitap tanıtım cümlelerini bir araya getirerek hem yerel kitap ve yazarlarımızın da tanıtılması, hem de halkımızın aynı anda birden fazla kitap hakkında fikir sahibi olmasını amaçlıyoruz. Kitabın içinden, kitaba merak uyandıracak bir cümlenin söylenmesi ve akabinde kitabın tanıtılması şeklinde olan tanıtım videoları bir araya getirilerek küçük bir video film haline dönüştürüldü. Bu vesile ile tanıtılan kitaplara bir merak sağlanmış oldu.

Yarınları yazmak için bugün okumak gerek düsturundan yola çıkarak, insanların evde kaldıklarında vakitlerini geçirmeleri için en güzel yolun okumak olduğunu düşünmekteyiz.. İnsanların toplu halde bulundukları mekanlar kapatıldığı için Bayburt Halk Kütüphanesi de okuyucu hizmetlerine bir süre ara verdi. Kütüphane kapatılmadan önce, kütüphane personeli olarak; sürecin uzaması ihtimalini göz önünde bulundurup, üyelerimize ve okuyucularımıza vermemiz gereken kitap sayılarının üzerinde kitap verdik. Yani azami üç kitap verilecekken, bu sayıyı iki katına çıkararak altı adet kitap verildi. Bu düşünce ile okuma alışkanlığı olan vatandaşların kitap tedarikinde sorun yaşamamaları amaçlandı.

Ayrıca Bayburt İl Halk Kütüphanesi personeli olarak, bu süreçte Kütüphanemiz KOHA sistemine kayıtlı numaraları ve mail adresleri bulunan üyelerine ulaşarak, hem güncel gelişmelerden haberdar ediyoruz hem de okuma etkinliklerini yönlendiriyoruz. Personelimiz sistem üzerinde kayıtlı olan üyelerle irtibata geçip “Evde kal, kitapla kal” diyerek hem kütüphaneyi unutmamalarını, hem de okumayı bırakmamalarını amaçlamaktadır. Okuyucularımız bu sayede de evden çıkmayarak salgın riskini en aza indirmiş olmaktadır. 
Okumaya teşvik için yapılan etkinliklerimizde desteklerinden dolayı bütün halkımıza teşekkür ediyor; “Evde Kal, Kitapla Kal” diyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Halit KUTLU 4 yıl önce

Bu zorlu ve hassas sürecte bulunduğunuz katkıyı çok anlamlı buluyor;emeğinize sağlık derken bu çabada görev alan herkese teşekkür ediyorum.