Bayburt Postası - Köyün mesire alanında düzenlenen şölene köy sakinlerinin yanı sıra çevre illerden gelen misafirler de yoğun ilgi gösterdi.

Dovmekaya Koyunde Coskulu Piknik Soleni Geleneksellesmesi Planlaniyor2Bayram Aygün'ün sunuculuğunu üstlendiği program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başladı. Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Türkiye birincisi Hafız Osman Bostancı'nın okuduğu Kur'an-ı Kerim'in ardından dualar edildi.

Dovmekaya Koyunde Coskulu Piknik Soleni Geleneksellesmesi Planlaniyor5Şölen kapsamında yerel sanatçılar İklima Güngör, Turan Ali, Sezai Seçen ve Âşık Süphani sahne alarak katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Dovmekaya Koyunde Coskulu Piknik Soleni Geleneksellesmesi Planlaniyor3Ayrıca, geleneksel sporlardan cirit gösterisi de düzenlendi. Etkinlik boyunca katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

29. Dede Korkut Şölenleri bugün başlıyor.. İşte program
29. Dede Korkut Şölenleri bugün başlıyor.. İşte program
İçeriği Görüntüle

Dovmekaya Koyunde Coskulu Piknik Soleni Geleneksellesmesi Planlaniyor1Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş'in de katıldığı, ilki düzenlenen bu piknik şöleninin gelecek yıllarda da devam ettirilerek geleneksel hale getirilmesinin hedeflendiğini belirtildi.

Dovmekaya Koyunde Coskulu Piknik Soleni Geleneksellesmesi Planlaniyor4