Samsun Bayburt Derneği 'Hakan Tali ile devam' dedi

Samsun Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin olağan genel kurul kongresi dernek merkezinde gerçekleştirdi.

Samsun Bayburt Derneği 'Hakan Tali ile devam' dedi

Bayburt Postası - Mevcut Başkan Hakan Tali, 4. kez dernek başkanlığı kazanarak güven tazeledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede bir konuşma yapan Dernek Başkanı Hakan Tali, dernek üyelerine teşekkür etti.

Samsun'da 58 yıl önce kurulan ilk hemşehri derneği olağan Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ne emek veren herkese teşekkür eden Tali, "Bundan önceki yönetimlerin yapmış olduğu hizmetlerin üstüne her gün yeni bir şeyler katarak Samsun'da yaşayan Samsunlu Bayburtlulara ve dışarıdan gelen Bayburtlu hemşehrilerimize kültürel, sosyal ve tardımlaşma konusunda çalışmalarına devam edecektir. 2018 yılında Bayburt'un simgesi durumundaki Dedem Korkut adını taşıyan araştırma merkezi kurduk. Samsun'da özellikle Dede Korkut ile Bayburt bağını anlatabilmek için OMÜ'de okuyan Bayburtlu öğrencilerle Dede Korkut Araştırma Topluluğu kurduk. Gençlerimizi aynı çatı altında toparlayıp, onlara daha güzel ileriye dönük destekler vermek için elimizden geleni yapmak için bu isim altında topladık. Samsun'daki diğer il dernekleri, ilçe dernekleri, köy dernekleri ve benzeri derneklerle bir araya gelerek onlarla Samsun'da güzel hizmetler yapmak yolunda çaba harcayacağız. Yeni oluşan yönetim kurulu arkadaşlarımla beraber 3 yıl boyunca bütün hemşehrilerimizin taleplerini önceden bugüne kadar üstümüze düşeni yaptığımız gibi bundan sonra da aynı şekilde tek vücutta olup gerekeni yapacağız" dedi. 

Görev süresinde Samsun'un simgesi olan Samsunspor'la ilgili de faaliyetler yürüttüklerini söyleyen Tali, "Samsunspor sevdasını geriden gelecek çocuklarımıza nesillere aşılama yolunda gayretler sarf ettik. Bundan sonra da sarf etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Yapılan kongrede Hakan Tali'nin dernek kurullarında; Kemal Şahin, Nafiz Yarımer, Faysal Er, Ali Hakalmaz, Naci Kayalı, Naile Demirci, Şaban Sezek, Ömer Akkoyun, Ahmet Akkuş, Yunus Karakum, Olcay Torun, Erdem Çakır, Alim Anapal, Mahmut Ergül, Mehmet Tutar, Yusuf Yedek, Kürşat Fidan, Murat Cengiz, Tayfur Dağhan, Rahman Yerli, Ergin Kırkkeseli, Muharrem Tahsin Enkavi, Nazan Şenel, Tuba Aydın ve Nurcan Koç görev aldılar. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.