Gençosman mahallesinde çıkan kavgada bir genç hayatını kaybetti!

Bayburt'ta iki genç arasında çıkan kavga ölümle sonuçlandı.

Gençosman mahallesinde çıkan kavgada bir genç hayatını kaybetti!
Bayburt Postası - Gençosman mahallesinde kurulan pazaryerinde çıkan kavgada bir genç hayatını kaybetti. Henüz nedeni belli olmayan kavgada A. Ö.'nün (15) bıçakla yaraladığı H. A. O. (17) hayatını kaybetti.

Çevredeki vatandaşların haber vermesi ile olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince Bayburt Devlet Hastanesi'ne kaldırılan H. A. O. yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olayda A. Ö. gözaltına alındı. Emniyetteki soruşturma sürüyor.   

Ah şu ‘huzur kent’ sloganı!

Gençlerin arasında yaşanan bu ölümlü olay akıllara Bayburt’un uzun yıllardır kullandığı ‘huzur kent’ sloganını getirdi. Sahi, halen bu sloganın altı aralanmayacak mı? Yıllarca ‘huzur kent’ sloganı altında birçok olayı adli makamlar dışına taşırmayı, bir ayıp gibi gören kent ahalisi, daha ne kadar suskunluğunu koruyacak?

Bayburt halkının güçlü olan toplumsal hukuku artık bu tür olayların önüne geçmeye tek başına yeterli olamıyor. Bunun idrakine varmamız lazım. Bu kente hap girdi, esrar girdi, uyuşturucu girdi. Emniyet yetkilileri mücadelesini sürdürüyor ama görülen o ki toplumsal olarak topyekün bir mücadele boynumuzun borcu oldu. Çocuklarımız zehirlenirken sessiz kalmamalıyız, içi boş bu ‘huzur kent’ sloganının altını gerçekten aralamalı ve tüm pisliklerin üzerine ciddi bir şekilde gitmeliyiz. 

Yarın çok daha geç olabilir..


Haber - Yorum: Murat Okutmuş






Anahtar Kelimeler:
Bayburtta Bıçaklı Kavga
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 4 yıl önce

Başta aile (anne-baba) çocuğu kazanıp sokağa salmayacak. Kız olsun, erkek olsun ona ilk terbiyeyi verecek doğruyu, yanlışı öğretecek, haramı helali anlatacak. Ama bunu yapabilecek aile çok çok az.Ama gençler ağırlıkla internet,tv, sosyal medya ve bilgisayar oyunlarından ağırlıkla etkilenerek ve bir anlık öfkelerine uyarak, sonradan çok pişman olunacak bu gibi acı olaylara sebep olabiliyorlar. Ondan sonrada anne baba dizlerine vuruyor. Allah vefat eden genç kardeşimizin ailesine sabır versin. Kolay bir iş değil. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Gençler çok boş. Yaptıkları tek şey güzel giyineyim,çalışmadan babam bana harçlık versin sokaklarda aylak aylak folta atmak. Saç modasına uymak. Çarşıda pazarda kabadayı gibi gezmek. İyi ve güzel işleri değilde hep kötü ve yanlış iş peşinde koşmak. Yazık bu nesil bu hale nasıl geldi/getirildi.

Avatar
Duvar 4 yıl önce

Ne hale geldik insan aklı almıyor 15 yaşındaki bir cocuk bu işi nasıl yapar bu hale nasıl gelir bilemiyor insan acilen çözüm gerekli toplum olarak iyiye gitmiyoruz hergun bir kavga yaralama olayına şahit olur olduk son olaydada fidan gibi delikanlı gitti Allah ailesine sabır versin yazık .....

Avatar
yanlış 4 yıl önce

maneviyattan mahrum yetişen nesil herşey yapar bir insanı öldürmenin bedeli ebedi cehennem şuuru ögretilmez se olacak budur

Avatar
bir garip 4 yıl önce

rabbim iki aileyede sabır versin cehalet iki fidan iki yeşermiş ağaç boş ve anlamsız bir sebep uğruna