Bayburt Postası - Bayburt İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Bayburt Meralarında Otlatma Verimliliğinin Arttırılması Projesi" kapsamında, Bayburt İl Merkezi ve İlçelerde bulunan bütün köylere 555 adet suluk dağıtımı yapıldı. 

Bayburt İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kampüsünde gerçekleştirilen dağıtım törenine; Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, İl Jandarma Komutanı İsmail Ferhat Özbaş, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan,  Demirözü Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal,  İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut, Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Faruk Kılıçarslan, İl Genel Meclisi Üyeleri, kurum ve STK temsilcileri ile muhtarlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bayburt İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut,  Bayburt'un 25 yıllık mazisinde yaklaşık 100 kadar suluk dağıtımı yapıldığını söyleyerek, sadece bu sene 555 adet suluk dağıtılmasından dolayı mutlu olduğunu belirtti.
Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ise Bayburt İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün yaptığı projelerle Bayburt'a ciddi katkılar sağladığını söyledi.

Tarım ve hayvancılığın Bayburt ekonomisine yön verdiğini, hayvancılığın Bayburt için vazgeçilmez olduğunu söyleyen Özbek, tarım ve hayvancılıkta gelişmeye açık bir potansiyel bulunduğunu ve aynı ölçekte yer alan bazı illere nazaran hayvan sayılarının artması gerektiğini belirtti. Özbek, projede emeği olan herkese teşekkür etti.

Programdaki son konuşmayı yapan Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce yapılan çalışmaların diğer kurumlara örnek olduğunu belirterek, projede emeği bulunanlara teşekkür etti.

Dağıtım töreni  Bayburt'ta en fazla hayvana sahip olan köyler; Sancaktepe, Danişment, Mutlu, Yaylapınar ve Konursu Köyü muhtarlarına başta protokol üyeleri tarafından suluk dağıtımı ile son buldu.