"Çocuğunuza davranış modeli olun"

Çocukların yaş dönem özelliklerinin bilinmesi gerektiğini belirten Uzman Psikolog Zahit Dilcioğlu, çocukları küçümsememek gerektiğini, bizim için küçük olan bir şeyin onlar için çok büyük ve önemli olabileceğini vurguladı.

"Çocuğunuza davranış modeli olun"
Çocukların yaş dönem özelliklerinin bilinmesi gerektiğini belirten Uzman Psikolog Zahit Dilcioğlu, çocukları küçümsememek gerektiğini, bizim için küçük olan bir şeyin onlar için çok büyük ve önemli olabileceğini vurguladı. 

Fatsa Özel Dolunay Koleji, düzenlediği konferans ile Uzman Psikolog Zahit Dilcioğlu’nu öğrenci velileriyle buluşturdu. Fatsa Kültür Sarayı Salonu'nda gerçekleşen konferansa Dolunay Koleji velileri yoğun ilgi gösterdi. Konferansı veren Dilcioğlu, dinleyicilere, başarıda aile faktörünü anlattı. Konferansta anne ve babalara tavsiyelerde bulunan Dilcioğlu, “Öncelikle çocuklarda hangi davranışı görmek istiyorsanız, o davranışın modeli olun.” dedi. 

Çocukların yaş dönem özelliklerinin bilinmesi gerektiğini, çocukları küçümsememek gerektiğini ve bizim için küçük olan bir şeyin onlar için çok büyük ve önemli olabileceğini vurgulayan Dilcioğlu, “Çocuğun iki ayrı kabı var. Bir kabını baba, diğer kabını anne doldurabilir. Ne anne, babanın kabını doldurabilir ne de baba, annenin kabını doldurabilir. Şayet iki kaptan biri, şu veya bu nedenden dolayı doldurulamazsa ileriki yaşlarda boş kalan kap daima olumsuzluklara sebebiyet verebilir. Çocuklar eve geldiklerinde huzurlu bir ortam buluyorlarsa, anne ve babaların etrafında dolanmaları gerginlik değil, neşe ve motivasyon sağlıyorsa, çocukların performansı artacaktır. Çocuğun başarılı olmasında sistemli ve düzenli çalışması ve programlı olması ne kadar çok önemliyse aile içinde ev ortamında çalışan öğrencinin anne-babasının da hayatlarını bir programa bağlamaları ve çocuklarının çalışma düzenini bu programa dahil etmeleri gereklidir. Çocuk ebeveyninin öğrenmeye ve akademik başarıya karşı olumsuz tutumunu okula yans
ıtır. Çalışmaları aileleri tarafından desteklenmeyen ve başarısızlıklarından dolayı eleştirilen çocuk, kendini değersiz bir kişi olarak görür, kendini küçümser.” dedi.

Cihan Haber Ajansı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.