Dünyayı yörüngeden canlı izleyin

Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki (International Space Station - ISS) astronotlar çok şanslı, her gün Dünya’yı yörüngeden izleyebiliyorlar.

Dünyayı yörüngeden canlı izleyin
Şimdi sıra bizde, ISS’in dış yüzeylerine monte edilen HD kameralar sayesinde biz de artık güzel Dünya’mızı canlı canlı izleyebileceğiz. NASA’nın başlattığı “High Definition Earth Viewing” deneyi dahilinde kurulan HD kameralar 7 gün 24 saat Dünya’yı canlı kameraya çekiyor.
 
Canlı aktarılan streaming videoya ilk baktığınzda muhteşem mavi bir gezegenle karşılaşıyorsunuz. Yörüngeden görüntü muazzam desek yeridir. Görüntü arada bir grileşebilir, bu kameralar arası geçiş yapıyor anlamına geliyor. Görüntü yoksa, video siyahsa, ISS Dünya’nın karanlık yüzüne geçmiş demektir, biraz beklerseniz görüntü geri gelecektir.
 
NASA bu deneyi sırf insanlara Dünya izletmek için yapmıyor tabii. Bu deney sayesinde uzaydaki koşulların, video cihazlarına nasıl etki ettiği ölçülebilecek. Böylece gelecekteki uzay görevlerinde kullanılacak kameraların daha da geliştirilmesi mümkün olacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.