Bu sitelere erişim engellendi!

Sağlığa zararlı ürün satan 1200 internet sitesine erişim engellendi.

Bu sitelere erişim engellendi!
Sağlık Bakanlığı, bitkisel tedavi edici, mucize zayıflatıcı ürünlerin internet ortamında satışların artması üzerine denetimlerini arttırdı. Bakanlık, 2013 yılında internet üzerinden mevzuata aykırı şekilde sağlık beyanı belirterek ürün tanıtını ve satışlarının yapıldığı 1200 siteyi tespit etti. Bakanlığın tespitleri üzerine Bilgi Teknolojileri Kurumu ile yaptığı işbirliği çerçevesinde 1200 internet sitesi, güvenli internet kapsamına alınarak erişimleri engellendi. 

Tıbbı cihaz ve kozmetik ürün denetimlerinde 957 güvensiz ürün tespit edildi 

2013 yılında tıbbi cihaz ve kozmetik ürünlerin Piyasa Gözetim ve Denetimi kapsamında yaklaşık 2 bin 240 adet ürün denetimi yapıldı. Yapılan denetimler neticesinde güvensiz 957 ürün, uygunsuz 2 bin 459 ürün tespit edildi. İnternet üzerinden mevzuata aykırı şekilde sağlık beyanı belirterek ürün tanıtım ve satışlarının yapıldığı tespit edilen bin 200 internet sitesi güvenli internet alınması için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na bildirildi. Bakanlık ayrıca Radyo Televizyon Üst Kurulu'na başvurarak birçok ürün hakkında, yerel ve ulusal televizyon ve radyo kanallarında yayın ve reklamlarının engellenmesi ve durdurulması sağladı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu'na yapılan başvurular sonucu bakanlıkça bu tip ürünlere cezai yaptırım uygulandı. Ayrıca 81 il valiliği sağlık müdürlüğüne gönderilen talimatlarla denetimler yerel olarak da artırılıp adı geçen ürünleri satan şahıslar hakkında cumhuriyet başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunuldu. 

Sağlık Bakanlığı, Sağlık Turizmi kapsamında ülkemize 107 ülkeden gelen yabancı hastalara İngilizce, Arapça, Rusça, Almanca, Farsça ve Fransızca dillerinde destek veriyor. 10. Kalkınma planının temel başlıklarından biri olan sağlık turizminin geliştirilmesi programı Sağlık Bakanlığı koordinatörlüğünde devam ediyor. Bakanlıklarla koordine şekilde bir master planı geliştirildi ve planın uygulama detayları üzerinde çalışılıyor. Ayrıca 6 bakanlık ve Sivil Toplum Kuruluşları’ndan kurulu ‘Sağlık Koordinasyon Kurulu’ yapılanması için çalışmalar devam ediyor.

Cihan Haber Ajansı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.