"Sürü Yönetimi Elemanı Benim" eğitimi

Tarım ve Orman Bakanlığı'nca küçükbaş hayvanların sevk ve idaresine yönelik düzenlenen "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" Projesi kapsamında verilen sürü yönetimi elemanı eğitimleri devam ediyor.

"Sürü Yönetimi Elemanı Benim" eğitimi
Bayburt Postası - 124 kişi başvuruda bulunduğu ve iki etap halinde planlanan kurs, 4 hafta boyunca toplam 104 saat olacak şekilde hazırlandı. Eğitimde kursiyerlere, merada hayvan bakımı, sürü yöneticiliğinde güvenlik, küçükbaş hayvanlarda kayıt tutma, küçükbaş hayvanların beslenmesi ve beslenme hastalıkları, ıslah, barınak ortamı ve zapturapt konuları anlatılacak.

Bayburt Traım ve Orman Müdürü Selami Ersen, bu eğitimlerle sadece Bayburt'ta değil ülke genelinde başlandığını belirterek, Bayburt’un çok önemli bir mera ve hayvan varlığı potansiyeline sahip olduğunu, küçükbaş hayvan ve mera varlığı açısından çok önemli bir il olduğunu vurguladı.

Başarılı ve karlı bir hayvancılık için en önemli etkenin, işletmenin iyi sevk ve idare edilmesi olduğunu belirten Ersen, kurslara gösterilen yoğun ilgiden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Bu ve bu tip eğitimler sayesinde yakın bir zamanda teknik donanıma sahip işletmeler ve bu işletmelerde sürülere yön veren, bilinçli personelin olacağı” temennisinde bulundu.

Ersen, kurs sonunda sınavda başarılı olan kursiyerlere Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü onaylı sertifika verileceğini de sözlerine ekledi. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
reşat kaymak 4 yıl önce

Bu kursu zaten halk eğitim merkezi hep veriyor