Bayburt'ta patates hasadı zamanı

Bayburt'ta patates hasadına başlandı.

Bayburt'ta patates hasadı zamanı
Bayburt Postası - Patates üretimi noktasında iklim koşulları ve verimlilik açısından önemli bir merkez olan Bayburt'ta patates sökümlerine başlandı.

Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kurum olarak Bayburt genelinde patates tarımı geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için çiftçilere her türlü teknik desteğin sağlandığı belirtildi. 

Açıklmada, "İlimiz iklim koşullarında çiftçiye daha fazla kazanç sağlamak için sulanabilir tarım arazilerinin değerlendirilmesinde patates ayrı bir öneme sahiptir. Patates üretimi açısından toprak yapısı ve iklim yetiştiriciliğe uygun olmakla birlikte, ortalama 5000 dekar arazide patates üretimi gerçekleşmektedir. İlimiz iklim ve bitki örtüsü bakımından yoğunlukla hayvancılığa uygun olsa da çiftçilerimiz için hayvancılığın yanında ek gelir kaynaklarından biri olarak patateste yerini almaktadır. İl müdürlüğü olarak tohumluk dağıtımı noktasında çiftçilerimizin yanında olup, üretimi daha fazla arttırmak için yeni projeler üzerinde çalışmaktayız" denildi. 

Bayburt genlinde en çok tercih edilen çeşitlerin Lady Olimpia, Marabel, Agria, Marfona gibi çeşitler olduğu, dekarda ortalama 2,5-3 ton ürün alınmakta olduğu da açıklamada kaydedildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 3 yıl önce

İl tarım müdürlüğüne sormak lazım her sene gelen patates tohumu geçen sene neden getirilmedi sonrada üreticiyi destekliyoruz bu şekildemi