Bayburt’tan Antalya istikametine giden yolcu otobüsü, Giresun Alucra'da feci bir trafik kazası yaptı. 1 kişinin hayatını kaybettiği kazada, 21 kişi ise yaralandı. Alınan bilgilere göre Gürbulak Köyü yakınlarında meydana gelen trafik kazasında yolcu otobüsü ile yakıt yüklü tanker kafa kafaya çarpıştı. Gürbulak Köyünü geçtikten sonra 'Eminin Osmanı' olarak tarif edilen keskin virajda meydana gelen kazada, otobüs şoförü hayatını kaybederken, yaralı olarak kurtarılan yolculardan 3'ünün ise durumunun ağır olduğu bildirildi.

 

Alucra-Şiran arasındaki D-100 karayolunun Gürbulak Köyü mevkisinde meydana gelen kazada, Bayburt’tan Antalya’ya giden Mehmet Sakaoğlu yönetimindeki 19 HZ 006 plakalı yolcu otobüsü, karşı yönden gelen Mehmet Özkay’ın kullandığı 61 K 2294 plakalı yakıt yüklü tanker ile çarpıştı. Kazanın keskin olan virajın alınamaması sonucunda meydana geldiği açıklandı.

Gürbulak Köyünü geçtikten sonra 'Eminin Osmanı' olarak tarif edilen keskin virajda meydana gelen kazada, otobüs sürücüsü Mehmet Sakaoğlu kaza yerinde hayatını kaybederken, otobüste bulunan 20 yolcu ise yaralandı.

Yaralananların 4’ünün durumunun ağır olduğu ve ağır yaralılardan birinin itfaiye ekiplerince sıkıştığı tankerden çıkarılan sürücü Mehmet Özkay olduğu bildirildi. Kaza sonunda yaralılar, olay yerine ulaşan sağlık ekiplerince; Alucra, Şiran ve Erzincan’da bulunan en yakın hastanelere götürülerek tedavi altına alındı.

Giresun Alucra’da meydana gelen kazanın ardından olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Alucra, Şebinkarahisar, Şiran, Yeşilbük Belediye Başkanları ile Alucra Kaymakamı'nın olay yerinde inceleme yaptıkları belirtildi.

Kazanın ardından Alucra, Şiran ve Gümüşhane devlet hastanelerine kaldırılan 3’ü ağır, 20 yolcunun kimlikleri ise Nazlı Gündüz, Şeymanur Sayman, Muhammet Sayman, Şefika Sayman, Sanem Özkan, Berkay Özkan, Efe Özkan, Savaş Yılmaz, Adem Sarı, Canbey Sarı, Turhan Turan, Erhan Yılmaz, Ömer Yıldız, Nurten Yıldız, Şeydanur Sarı, Türkan Sarı, Levent Yılmaz, Leman Necipoğlu, Latif Burhan ve Hülya Gidici olarak belirlendi.

(Kazada hayatını kaybeden otobüs sürücüsü Mehmet Sakaoğlu'na Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz.)