Yusuf Ziya Yıldızoğlu'nun 10. Türkiye Şampiyonluğu

Ankara'da 25-29 Nisan tarihlerinde gerçekleşen Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonasında Bayburtlu Yusuf Ziya Yıldızoğlu, 10. kez Türkiye Şampiyonluğunu göğüsledi. 

Yusuf Ziya Yıldızoğlu'nun 10. Türkiye Şampiyonluğu

Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencisi olan Yusuf Ziya Yıldıoğlu, 27 sporcunun katıldığı 70 kilo sağ kolda Türkiye Şampiyonluğu'na ulaştı. Yıldızoğlu, 8-18 Haziran'da Moldova'da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası ile 24 Ağustos-3 Eylül'de Kazakistan'da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonasında millî formayı giyecek.

Uluslararası düzeyde iki millî sporcu ile mücadele edecek olan Bayburt Üniversitesinin yalnızca Şampiyonların Üniversitesi olmadığını, aynı zamanda Millî Sporcuların Üniversitesi olduğunu söyleyen Yıldızoğlu, "Bu şampiyona benim için birçok başarmışlık hissinin aynı anda yaşandığı özel bir organizasyon oldu. Türkiye Şampiyonluğunu 10. defa kazanmanın mutluluğuyla birlikte millî formayı tekrar giyecek olmanın mutluluğunu da yaşıyorum. Ayrıca takım arkadaşımla birlikte Üniversitemiz adına iki sporcunun Avrupa ve Dünya sahnesinde yer alması da mutluluk verici. Bu mutluluğu aileme, ülkeme ve üniversiteme adıyorum. Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen başta olmak üzere yetişmemde ve hedeflerimi gerçekleştirmede desteklerini her daim hissettiğim tüm hocalarıma da minnet duygularımı bildirmek istiyorum" dedi. 

Yıldızoğlu, şampiyonaya hazırlık aşamasında maddi ve manevi desteği her zaman yanında gördüğü Tütüneken Grup A.Ş.'nin yönetim kurulu başkanı iş insanı İbrahim Tütüneken'e de özellikle teşekkür etti. 

Şampiyona başarısı için Yıldızoğlu'na tebriklerini bildiren Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen de "Tabiri caizse sevincimiz ikiye katlandı. Dün aldığımız şampiyonluk haberinin ardından bir yenisiyle taçlanan gurur tablomuz, siz değerli öğrencilerimizin öncülük ettiği vizyonumuza anlam katıyor. 10. kez Türkiye'nin zirvesinde yer alarak başarının tesadüf olmadığına dair en güçlü mesajı verdin. Değerli Yusuf Ziya, nice dalyalara ulaşman temennisiyle millî formanın altında değer bulan emeklerinin kariyerine yeni başarılar kazandıracağından emin olduğumu belirtmek isterim. Sen ve Enes Talha, bileklerinizin gücüyle ülkemiz adına dünyaya meydan okuyacak ve millî kimliğimizi layıkıyla temsil edeceksiniz. Sizlerle gurur duyuyor, Üniversitemiz tarihine katkılarınız için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.