Yusuf Ziya Yıldızoğlu Dünya 2., Emirhan Yıldızoğlu Dünya 5. oldu

Bayburtlu Bilek Güreşi sporcusu Yusuf Ziya Yıldızoğlu, finalde Kazak rakibine kaybederek, dünya ikincisi oldu. 

Yusuf Ziya Yıldızoğlu Dünya 2., Emirhan Yıldızoğlu Dünya 5. oldu

Bayburt Postası - Antalya’da 57 ülkenin katılımı ile gerçekleşen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası sonuçlandı.

2019 ve 2021 yıllarında Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen turnuvalarda dünya şampiyonluğuna ulaşan Yusuf Yıldızoğlu, 2022 yılını Dünya ikinciliği ile tamamladı. 

Yarı finalde Ermenistan’dan David Stephan’ı geçerek finale yükselen Yusuf Ziya Yıldızoğlu, finalde Kazakistan’dan Erdaulet Sarybay ile karşılaştı. Yıldızoğlu, ilk olarak yendiği fakat itirazlar sonucu tekrarlanan maçta Kazak rakibine yenildi. 

Turnuvada Yusuf Ziya Yıldızoğlu, büyükler 65 kiloda dünya ikincisi olurken, kardeşi Emirhan Yıldızoğlu ise, Gençler kategorisinde 70 kiloda dünya 5.’liği elde etti. 

Halen Bayburt Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde yüksek lisans eğitimini sürdüren Yusuf Ziya Yıldızoğlu, Yalova'da bir özel okulda Beden Eğitimi öğretmenliği yapıyor. 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SERSERIKRAL69 2 yıl önce

tebrikler...