Türk Milli Takımı, Bayburtlu Boksör Tolga Kaya'dan Avrupa Şampiyonluğu bekliyor

Avrupa Boks Şampiyonası'na sayılı günler kaldı. Türk Milli Takımı, Bayburtlu boksör Tolga Kaya'dan madalya bekliyor. 

Türk Milli Takımı, Bayburtlu Boksör Tolga Kaya'dan Avrupa Şampiyonluğu bekliyor

Bayburt Postası - Türk sporuna onlarca şampiyon boksör kazandıran hocaların hocası Seyfullah Dumlupınar'ın öğrencisi olan Tolga Kaya, çalışmalarını Genç Milli Takım Antrenörü Fatih Dumlupınar nezaretinde Kastamonu'da sürdürüyor.

Türkiye Boks Federasyonu'nun Kastamonu Kadı Dağı'ndaki Kamp Eğitim Merkezi'nde çalışmalarını sürdüren Tolga Kaya, 13-25 Ekim tarihleri arasında Karadağ Montenegro Budva şehrinde Avrupa şampiyonasında Türkiye'yi temsilen ringe çıkacak 13 isimden biri. 

54 kiloda ringe çıkacak olan Tolga Kaya'yı şampiyonaya hazırlayan Milli Takım Antrenörü Fatih Dumlupınar, şampiyona öncesi sporcusunun son durumunu Bayburt Postası'na değerlendirdi.

Tolga Kaya'nın Türk Milli Takımının en gözde sporcularından biri olduğunu söyleyen Fatih Dumlupınar, çalışmaların çok iyi gittiğini ve şampiyonadan madalya ile döneceklerine inandığını söyledi. 

Tolga Kaya'nın sürekli üzerine koyarak spor hayatını sürdürdüğünü söyleyen Dumlupınar, iki Türkiye üçüncülüğü, iki Türkiye ikinciliği ve son iki yılda ise Türkiye şampiyonlukları bulunan genç boksörün 54 kiloda katılacağı şampiyonada, tek yapması gerekenin tecrübelerini ringe aktarmak olduğunu söyledi. Bunu yapması halinde Avrupa şampiyonluğunun geleceğini söyleyen Dumlupınar, sporcusunun kondisyonunun çok iyi olduğunu ve Türk Milli Takımı içerisinde de parmakla gösterilen isimlerden biri olduğunu belirtti.

13 Ekim'de Karadağ'a gideceklerini, aynı gün teknik kurul toplantısı olacağını, 14'ünde kuraların çekileceğini ve 15'inde şampiyonanın başlayacağını söyleyen Dumlupınar, "Tolga'nın şuan sadece morale ihtiyacı var. Şampiyonaya hazırız, hemşehrilerimizin ve tüm Türk milletinin duasına ihtiyacımız var. İnşallah bayrağımızı Avrupa'da dalgalandıracağız" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sinan 3 yıl önce

rabbim yar ve yardımcın olsun hocam tolga kardeşime başarılar dilerim