Önder Şipal jübilesini Bayburt Üniversitesi'nde yaptı

Bayburt'un boks sporunda yetiştirdiği değerlerden Önder Şipal, 26 yıllık boks hayatını Bayburt Üniversitesi'nde gerçekleştirdiği jübile gecesiyle sonlandırdı.

Önder Şipal jübilesini Bayburt Üniversitesi'nde yaptı

Bayburt Postası - 26 Türkiye Şampiyonluğu, Yıldızlar Avrupa Şampiyonluğu, Gençler Avrupa 3.'lüğü, Akdeniz Oyunları Şampiyonluğu ve 3.'lüğü, Üniversiteler Arası Dünya Şampiyonluğu ve 2016 Rio Olimpiyatları Temsilciliği olmak üzere 40 Altın, 10 Gümüş ve 19 Bronz madalya kazanan Önder Şipal, jübile maçında WBO Avrupa şampiyonu ve UBO Profesyonel Boks Dünya Şampiyonu Fatih Keleş karşılaştı. 

Şipal ile Keleş'in maçını uluslararası boks hakemi Yaşar Çınar yönetti. Şipal, sembolik maçın ardından yetişmesinde emeği olan antrenörü Seyfullah Dumlupınar'ın elinden ödülünü alarak aktif boks hayatını sonlandırdı.

Şipal'in jübile maçını Bayburt Üniversitesinde gerçekleştirmesi hakkında açıklama yapan Rektör Türkmen, "Başarılarıyla sınırlarını aşarak dünyaya mâl olmuş bir ismin en önemli günlerinden birine ev sahipliği yapmak bizim için önemli ve seçkin bir tecrübeydi. Şampiyonların Üniversitesi olarak Önder Şipal, Onur Şipal, Busenaz Sürmeneli, Deniz Dağdelen gibi uluslararası başarılarla nam salmış sporcuların akademisiyiz. Akademimizde her yeni sporcu adayının kariyer hedefleri içinde Önder Şipal gibi bir sporcu olmak hayali mutlaka vardır. Bu hayalle iç içe yaşamak, ona tanıklık etmek ve deneyimlerinden istifade etmek, şampiyonluğa giden yolun motivasyonudur. Şipal Kardeşler, Üniversitemizle bağları sebebiyle her daim spor camiasının içinde olacaklar. Bu eşsiz geceyi bu nedenle bir son değil, yeni bir başlangıç olarak yorumluyor, Önder Şipal kardeşimize başarılarla dolu yeni bir kariyer diliyoruz" dedi. 

Geceye Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, kurum amirleri ve akademisyenlerin yanı sıra Önder Şipal'in millî takımdan Avrupa ve Dünya dereceli sporcu arkadaşları katıldı. Adem Kılıççı, Ali Eren Demirezen, Yakup Şener, Çetin Özdemir, Arif Boz, Erhan Şentürk, Olimpiyat Şampiyonu Busenaz Sürmeneli, Dünya Şampiyonu Şennur Lala ve oyuncu Barış Murat Yağcı, bu anlamlı gecede Önder Şipal'i yalnız bırakmadı.  

Anahtar Kelimeler:
Önder Şipal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Spor yapmak isteyip engellenen 1 yıl önce

Bayburt kapalı spor salonuna ait boks salonunu lisanslı olmamıza rağmen sokulmayıp özel salon gibi davranilma huyundan vazgeçtiler mi acaba ? Denemek isteyen gitsin bayburt kapalı spor salonuna antrenman yapmak istesin spora destek olunuyor mu yoksa tam tersi bir sürü zorluk çıkarılıp eliniz boş mu donduruluyorsunuz bir bakın