En büyük hayalini gerçekleştirdi: Pulur semalarında uçtu!

Gökçedereli yamaç paraşütçü Tamer Akkoyunlu, ‘en büyük hayalimdi’ dediği Gökçedere (Pulur) semalarında uçtu.

En büyük hayalini gerçekleştirdi: Pulur semalarında uçtu!
Bayburt Postası - Daha önce Almanya ve Avusturya’da sayısız uçuş gerçekleştiren, en son Samsun’da uçuş gerçekleştiren Akkoyunlu’nun en büyük hayali kendi beldesinde uçmaktı. Makine Mühendisi olan Tamer Akkoyunlu, Almanya’da ikamet ediyor ve otomotiv sektöründe çalışıyor

Tamer Akkoyunlu, Gökçedere semalarında gerçekleştirdiği uçuşun ardından duygularını şu ifadelerle dile getirdi:

"Yamaç paraşütünün en heyecanlı anı ayakların ilk yerden kesildiği andır, ondan sonrası rutinleşiyor, birden yere konma anıda her zaman çok heyecan vericidir. Gökçedere’de daha önce uçan olmadığı için nerede uçulur, nasıl uçulur konusunda bilgi alabilme şansım yoktu, tabii bu durum ayrı bir problem yaratıyordu, zaten 3-5 kalkışta bayağı problem yaşadık, doğru kalkış yerini bulana kadar biraz çile çektik ama sonrası çektiğim tüm çileye değdi, her şeye değdi.

Bundan sonra nasipse Bayburt’taki tüm dağlardan tepelerden uçmak istiyorum, tabi nasip olursa.. Bayburt merkezde de uçulabilecek uygun noktalar var. Ancak bu konuda ne Valiliğin nede Belediyenin bir çalışmasına rastlayamadım. Bu konuda kentte bir çaba heyecan heves ve yönlendirme yok gibi. Bayburt’un bu konuda turistik anlamda önemli potansiyeli var, dağlar yuvarlak ve az türbülanslı olduğundan dolayı yamaç paraşütüne en elverişli dağlar sayılabilir.

Gökçedere’nin iki tarafı da yamaç paraşütü ile uçulabilecek yüksek tepelerle çevrili. Gökçedere’de rüzgar hangi yönden eserse essin, mutlaka uçulabilecek bir gün, uçulabilecek bir an mevcut. Çünkü rüzgarın esiş yönü kalkış anında çok önemli, ters yönde kalkış mümkün olmaz. Bu sene program yoğunluğundan dolayı bir daha uçma şansım olmaz ama seneye Allan fırsat verirse daha donanımlı daha bilinçli bir şekilde geleceğim. Bakalım nasip.”




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ruhi 4 yıl önce

Bu uçuş umarım Bayburt'un turizm potansiyeli için farkındalık oluşturur.