Cirit İl Birincisi Bayburt Atlı Spor Kulübü

Ata sporu ciritte il birinciliği müsabakası oynandı. 

Cirit İl Birincisi Bayburt Atlı Spor Kulübü

Bayburt Postası - Geleneksel Spor Dalları Federasyonu takviminde yer alan ve 7 takımın katılımıyla gerçekleşen il birinciliğinde Bayburt Atlı Spor Kulübü ile İpekyolu Atlı Spor Kulübü finalde karşılaştı. Finalde ipi göğüsleyen Bayburt Atlı Spor Kulübü oldu.  

2022 yılında hayatını kaybeden Hasan Sarol isminin verildiği il birinciliği müsabakasını çok sayıda vatandaş izledi. 

40’ar dakikadan iki devre şeklinde oynanan karşılaşmada ilk devreyi İpekyolu Atlı Spor Kulübü önde tamamladı. İkinci devrenin son dakikalarında ise Bayburt Atlı Spor Kulübü aradaki yaklaşık 10 puanlık farkı kapatarak, rakibine 5 puan fark attı. 

Müsabakanın sonuçlarının hakem tarafından ilan edilmesiyle, İpekyolu Atlı Spor Kulübü artı 4.5 puanda, Bayburt Atlı Spor Kulübü ise artı 9.5 puan kaldı. 5 puan farkla müsabakanın galibi olan Bayburt Atlı Spor Kulübü oyuncuları galibiyetlerini saha içerisinde birbirlerine sarılarak, kutladılar. 

Gruplardan birinci ve ikinci olarak çıkan her iki takımda il dışında gerçekleşecek müsabakalarda Bayburt'u temsil etmeye hak kazandılar. 

Bayburt Atlı Spor Kulübü Başkanı Arif Köprücü, her ikime başarılar dileyerek, "Bugün burada, Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonumuzun düzenlemiş olduğu Türkiye Şampiyonası İl Birinciliği Final Müsabakası var. Buradaki iki takımımızda il dışında şehrimizi şüphesiz en iyi şekilde temsil edeceklerdir. Bugün il birincisini belirlemek için burada bulunmaktayız. İki takıma da başarılar diliyorum. Allah kazasız belasız maçı bitirmeyi nasip etsin" diyerek konuştu. 

İpekyolu Atlı Spor Kulübü Başkanı Yunus Aydemir, dostluk mesajı vererek, "Bu maçın dostluk maçı niyetinde geçmesini temenni ediyorum. Her iki takımda Bayburt'u il dışında temsil edecek, hangi takım kazanırsa kazansın değişen bir şey olmayacak, iki takıma başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Müsabakanın hakemi Ebru Emine Toraman ise seyir zevki yüksek bir maç oynandığını kaydederek, "Bugün Bayburt ili müsabakalarının finalini oynatıyoruz. Bayburt Atlı Spor Kulübü ve İpekyolu Atlı Spor Kulübü arasında çok güzel bir maç gerçekleşiyor. İnşallah kazasız, belasız ilin birincisini ve ikincisini belirleyeceğiz. Her iki takıma da başarılar diliyorum" şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.