Bayburt’ta ‘cirit’li günler yeniden başladı

Türklerin çok eski oyunlarından biri olan ciriti en iyi temsil eden illerden bir olan Bayburt’ta yeni sezon müsabakaları başladı. 

Bayburt’ta ‘cirit’li günler yeniden başladı

Bayburt Postası - Bayburt’taki cirit kulüplerine bir yenisi daha eklendi. Kop Atlı Spor Kulübü’nün kuruluşuna özel oynanan maçta Kop Atlı Spor Kulübü ile 21 Şubat Atlı Spor Kulübü karşılaştı. 

21 Şubat Küçük Sanayi Sitesi arkasındaki cirit sahasında oynanan maçı çok sayıda vatandaş izledi. 

Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, müsabaka öncesi yaptığı açıklamada Kop Atlı Spor Kulübü’nün kuruluşunu kutlayarak, Bayburt Belediyesi olarak ata sporu cirite destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Sıcak bir Pazar gününde oynanan cirit oyununda zaman zaman heyecanlı dakikalar yaşandı. Yeni sezona hazır olduklarının görüntüsünü çizen ciritlerin kıyasıya mücadelesi berabere tamamlandı. 

Öte yandan yeni kurulan Kop Atlı Spor Kulübü ile birlikte Bayburt'taki cirit kulübü sayısı 8'e yükselmiş oldu. 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakan 1 yıl önce

Ne güzel bir gurur bayburtunuz tek başına bir cirit ligi kuracak hâle geldi