Bayburt Üniversitesi'nden Önder Demir, Dağ Bisikleti Yarışmasında Türkiye İkincisi

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu çatısında kurulan ÜNİLİG’deki neredeyse tüm branşlarda madalya kazanma başarısı gösteren sporcu öğrenciler, Şampiyonların Üniversitesi vizyonunu genişleten yeni branşlarda da başarı göstererek Bayburt Üniversitesi'nin madalya koleksiyonundaki branş çeşitliliğini artırıyor.

Bayburt Üniversitesi'nden Önder Demir, Dağ Bisikleti Yarışmasında Türkiye İkincisi

Bayburt Postası - Son olarak, ÜNİLİG Dağ Bisikleti Yarışmasında 2. olarak gümüş madalyanın sahibi olan Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi bölümü 2. sınıf öğrencisi Önder Demir, bu alandaki ilk madalyayı kazanarak Bayburt Üniversitesi tarihine geçti.

Cumhuriyet'in 100. yılı onuruna, 22 Ekim’de İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsünde gerçekleşen ÜNİLİG Dağ Bisikleti Yarışında mücadele eden sporcu öğrenci Önder Demir, Erkekler bireysel kategorisinde kazandığı gümüş madalya ile Bayburt Üniversitesi'nin iddialı olduğu branşlara bir yenisini ekledi. Türkiye’nin sporda ekolleşmiş üniversitelerinden sporcuların yer aldığı yarışmada liderlik mücadelesini son ana kadar sürdüren Demir, iyi bir performansla yarışı ikinci sırada bitirdi. Bireysel ve takım kategorilerinde Dokuz Eylül Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi gibi köklü üniversitelerin yer aldığı podyuma çıkarak Bayburt Üniversitesi ekolünü en iyi şekilde temsil eden Demir, bisiklet sporlarında hedeflenen madalya geleneğinin ilk temsilcisi oldu.

Demir’i başarısı vesilesiyle tebrik eden Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, “Bir ülkede sporun gelişimi, köklü akademilerin ve kulüplerin sürdürülebilir başarıları kadar yeni ekollerin de gelişmesine ve sürdürülebilirlik sağlamasına bağlıdır. Bu anlamda geliştirmekte olduğumuz spor yönetimi süreçlerinin başarısını her alanda hasat ettiğimiz madalyalarla kanıtladığımızı düşünüyorum. Çünkü Üniversitemizin ekol olma yolundaki başarıları, yalnızca kurumsal başarı ile sınırlı değildir ve ülke sporunun gelişmesine de büyük katkı sunmaktadır. Henüz madalya kazanmadığımız birkaç alandan biri olan bisiklet sporlarında da madalya kazanarak koleksiyonumuzu zenginleştirdik. Aynı zamanda köklü üniversitelerin yer aldığı zirve yarışının iddialı taraflarından biri olduğumuzu da kanıtlayarak camianın takdirini kazandık. Bu güçlenmiş rekabet, ülkemizin uluslararası başarılarında gerçekleşen pozitif ivmenin kaynakları arasındadır. Spor yönetimi sistemiyle diğer üniversiteler tarafından örnek alınan bir başarı hikayesinin kahramanlarına teşekkür ediyor, öğrencimi Önder Demir’in Üniversitemiz tarihine geçen başarısının gururunu paylaşıyorum. Gelecekte bisiklet sporlarındaki şampiyona madalyasında da çeşitliliği sağlayacağımıza inancım tam. Bayburt, bisiklet sporlarının merkez alanlarından biri haline gelerek tam anlamıyla bir ‘Bisiklet Dostu Şehir’ olacaktır. Nitekim şehrimizin “Cittaslow” tarzındaki butik ve uygun yapısı sayesinde bu ideali gerçekleştirmeye yakınız” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
A.K. Temuçin 7 ay önce

Futbol olsaydı bu sütunlar yorumlarla dolmuştu. Genci kutluyorum.