Taşhan'da 'aşuh' ve 'ehram ürünleri' sergisi

Bayburt Dede Korkut 26. Uluslararası Kültür ve Sanat Şölenleri kapsamında Taşhan'da sergi açıldı.

Taşhan'da 'aşuh' ve 'ehram ürünleri' sergisi

Bayburt Postası - Türkiye Dokuma Atlası - İhrama Dokunuşlar ve Özgün Giyim Tasarımları Sergisi - Çimen Bayburtlu “İhramla Yolculuk” Kişisel Sergi - Workshop - Sanal Sergi temalı sergi ile Bayburt Vakfı'nın Kurucu Başkanı Alper Yazoğlu'nun geleneksel Türk çocuk oyunlarının en bilinenlerinden 'aşuh'a sanatsal bir yorum getirdiği sergisi açıldı. 

Serginin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Bayburt Belediyesi Taşhan Sanat Galerisi’nin şuana kadarki en büyük organizasyonunu gerçekleştirdiği söyleyerek, “On bir üniversitenin katkıları ile hanımefendi ve beyefendilerin akademik manadaki çalışmalarının ihram üzerindeki uygulamalarını göreceğiz. Yine bu sergide sanatçılarımızın ahşap çalışmaları ile geleneksel aşuh çalışmalarına tanıklık edeceğiz. Buradan sergimize katkı sağlayan tüm akademisyenlerimize, sanatçılarımıza ve üniversitelerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bayburt ehramının geleneksel ve modern uygulamalardaki görünümlerini sergilemenin önemine değinen Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, geleneksel mirasın güncel yaşama uyarlandığı endüstriyel tasarımların ekonominin yanı sıra tarihi yaşatma misyonuna da fayda sunduğunu söyledi.

Açılış ardından sergiyi ilgiyle gezen protokol üyeleri, sergilenen eserler hakkında eser sahiplerinden bilgi aldılar. 

Sergiye katkı sunan üniversiteler ile akademisyen ve sanatçılar şöyle: 

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi.Prof. Dr. Gültekin Akengin, Prof. Dr. Neşe Çeğindir, Prof. Dr. Saliha Ağaç, Prof. Dr. Birsen Çileroğlu, Prof. Dr. Esen Çoruh, Prof. Dr. Hürrem Sinem Şanlı, Prof. Dr. Ayşe Nuriye İşgören, Doç. Dr. Meyram Arga  Şahinoğlu, Doç. Dr. Çimen Bayburtlu, Doç. Dr. Kevser Gürcan, Doç. Dr. Şengül Erol, Dr. Meral Büyükyazıcı, Dr. Demet Özmez, Dr. Gülhan Acar Büyükpehlivan, Kültür Bakanlığı Sanatçısı Bayburt Üniversitesi’nden Sevim Ataner, Alper Yazoğlu ve Turan Başağa.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cem 2 yıl önce

Ermeniler dedelerimizin burada mı yakmıştı

Misafir Avatar
murat 2 yıl önce @Cem

hayır, burası taşhan, o sizin bahsettiğiniz yer çarşı köprüsünü geçtikten sonra gukku sokağının sağ tarafı, taş mağazalar (sarı hamdinin mağazaları).

Beğenmedim! (0)