Müftülük personeli Kızılay’a kan bağışında bulundu

Bayburt İl Müftülüğü peroneli, Kızılay'a kan bağışında bulundu.

Müftülük personeli Kızılay’a kan bağışında bulundu
Bayburt Postası - Bayburt Müftüsü Hasan Başoğlu ve beraberindeki din görevlileri, Kızılay’a kan bağışında bulunarak vatandaşları da kan bağışında bulunmaya teşvik etti.

Kan bağışı sonrası açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Başoğlu, koronavirüs nedeniyle zor günlerden geçildiğini ve salgın dolayısıyla kan stoklarının azaldığını belirti. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın kan bağışı çağrısını talimat olarak gördüklerini ve tüm personele kan bağışı yapmaları için mesaj attıklarını belirten Başoğlu, insan hayatı kurtarmanın çok önemli olduğuna dikkati çekti.

İlk gün 50 ünite kan bağışı Müftü Başoğlu şunları kaydetti:

"Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr Ali Erbaş’ın tavsiyesi, Kan Merkezlerinde Kan Ürünlerinin azalması nedeniyle, Bayburt İl Müftülüğü olarak, "Cana Kan Kat" diyerek Kızılaya Kan bağışı için Din Gönüllüsü meslektaşlarımız ve halkımızla 3 gün sürecek kampanyamızın ilk gününde yaklaşık 50 ünite kan bağışında bulunuldu. Teşekkürler, Duyarlı vatandaşlarımız. Teşekkürler Vefalı Din Gönüllüsü kardeşim. Teşekkürler Kızılay çalışanları. Perşembe günü de iftar sonrası bağışta bulunmak isteyen kardeşlerimizi Bayburt İl Müftülüğüne bekliyoruz. Ancak, Lütfen sosyal mesafeye dikkat edelim. Aramızda belli mesafemiz olsun. Hayırlı kardeşlerimle, Hayırlı Ramazanlar."

Türk Kızlayı Bayburt İl Başkanı Hümeyra Çelik ise diyanet personeline teşekkür ederek, "Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş’ın kan bağışı çağrısının ardından Bayburt Diyanet İşleri personeli ve din görevlileri bugün kan bağışında bulundular" ifadelerini kullandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.