Bayburt'ta Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hastalarına ’Şizofreni Psikoeğitimi’

Bayburt’ta Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hastalarına, hastalığı bilmenin ve kabullenmenin tedavinin bir parçası olmasından hareketle Psikolog Zeynep Ayan Deligöz ve Psikiyatrist Yalçın Kırmızıoğlu tarafından ’Şizofreni Psikoeğitimi’ verildi.

Bayburt'ta Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hastalarına ’Şizofreni Psikoeğitimi’

Bayburt Postası - Kişiyi gerçeklerden, dış dünyadan koparıp, kendi iç dünyasında yaşatan, düşünce, idrak, konuşma ve davranış problemleri gösterebilen bir beyin hastalığı olan şizofreninin olası belirtilerinden bahseden Kırmızıoğlu ve Deligöz, uzman kişilerden profesyonel destek alınarak, şizofreni hastalığıyla mücadele edilebileceğini söylediler. Şizofreni hastalığının seyrinden bahseden ve hastalığı etkileyen faktörleri anlatan Deligöz, genetik faktörlerin ve çevresel faktörlerin hastalıktaki önemine değindi.

Hastalığı erken başlayan, ailesinde kalıtımsal yüklülüğü bulunan kişilerin belirtilerinin sinsi ve yavaş ilerlediğini belirten hekimler, sıklıkla destek alınması gerektiğine vurgu yaparak, önemli açıklamalarda bulundular. Yaklaşık bir saat süren eğitim sorunsuz bir şekilde tamamlanırken, Deligöz ve Kırmızıoğlu eğitime katılanların sorularını da yanıtladılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.